sunnuntai 13. elokuuta 2017

Nose Work, osa 2

Torstaina kävimme toista kertaa Nose Work -treeneissä. Oli kivaa! Ainakin minä alan syttyä lajille, ja tuntuu, että niin kyllä Jalokin.

Ensimmäisellä kierroksella Ida testasi ensin yhdellä purkilla, että muistaako koira homman idean. Sitten otettiin jo kolme purkkia! Eli kaksi tyhjää ja yksi hajullinen. Sujui hienosti! Saimme kehuja, ja olinkin kyllä ihan todella iloinen Jalon toiminnasta! Sekä suorituksesta että käyttäytymisestä. Se ei ole moksiskaan, vaikka Ida vaihtelee purkkien paikkaa ihan sen nenän edessä tai ylipäätään on siinä vieressä. Ihan kuin sillä hetkellä Jalolle ei olisi olemassa muuta kuin minä ja hajut. Ihanaa! Aloimme rakentaa myös viivettä, eli odotin ihan pienen pienen hetken ennen naksautusta.

Toisella kierroksella sitten hommaa vaikeutettiin melkoisesti! Purkit kiinnitettiin nyt jalkapallomaalin reunaan (niin, jos en ole maininnut, treenit pidetään siis ulkokentällä). Nyt Jalo ei hoksannut ensinkään! Se hyöri ja pyöri ihan ihmeissään, että mitähän pitäisi tehdä. Ida välillä kolisutti maalitolppaa ja välillä purkkia. Lopulta purkki oli pakko laittaa takaisin maahan, josta Jalo sen sitten bongasi. Sen jälkeen sitä hilattiin hiljalleen tolppaa pitkin ylemmäs. Ida lohdutti, että tämä tapahtuu todellakin kaikille koirille. Kun purkki siirretään eri asentoon, koirat eivät meinaa sitä millään siitä hoksata. Huh, hyvä tietää, ettei se ollut vain Jalo, joka ei tajua. Saimme sitten lopulta muutamia kertoja hyviä nuuhkaisuja siitä tolpasta.

Kolmannella kierroksella piti ensin haistaa maasta kolmen purkin joukosta se oikea, sitten purkit oli tarkoitus siirtää aitaan. Nyt maassa oli jotain, mitä Jalo kavahti, eikä se enää kiinnostunut purkkien haistamisesta. Ilmeisesti siis vähän yliväsymystä taas. Jännä, että se ei kestä kuin kaksi kierrosta. Toisaalta jo ekalla kiekalla sillä oli kolme purkkia, eli jo aika vaikeaa.

Ostin pari purkkia, joten nyt niitä on kotonakin kolme. Eilen vähän testasimme niin, että laitoin purkit patteriin. Nyt Jalo osasi lähteä etsimään patterista ihan oikein, mutta se jäi kiinni tyhjään purkkiin, huitoi sitä tassullaan ja yritti ottaa suuhun. Täytyy tänään ehkä taas ottaa ensin maassa parilla tai kolmella purkilla ja sitten vaikka yhdellä purkilla patterista.

Kuten viimeksi jo hehkutin, olen kovasti innostunut tästä lajista! Kyselin jo jatkoa, ja ilmeisesti ja toivottavasti sitä on tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti