perjantai 31. toukokuuta 2013

Vesipetoilua

Vesipeto Jalossa on kehittynyt entisestään. Nyt se ei enää polsi ja kahlaa, vaan ui! Löysin erään lammikon, jossa ajattelin koiran voivan käydä kastautumassa. Lampi on matala, näyttää puhtaalta, mitä nyt on vähän siitepölyssä tällä hetkellä. Kuitenkin siis sellainen, etteivät sinne ihmiset mene. Siksi päästin Jalon testaamaan lammikkoa pari päivää sitten. Se meni innokkaasti pärskimään, kunnes heitin sille keppiä, jolloin Jalo lähti pidemmälle. Lampi on tosiaan onneksi matala, mutta Jalo sai kuitenkin otettua ihan kunnolla koirauintiakin pelkän loiskimisen sijaan. Voi, miten ihanaa on katsoa pienen koirapojan riemua! Pelkäsin koko ajan, että joku tulee valittamaan, mutta ohikulkijoillakin vaikutti olevan hauskaa, kun ne näkivät Jalon ilon. Jekku pysyi turvallisesti kuivalla maalla ja nousi jalkojani vasten minuun katsoen kuin kysyäkseen, että mitä tuo lapsi pelleilee.

Tänään suuntasimme lammelle uudelleen. Jalo taisi muistaa paikan, sillä se alkoi lähestyessämme kiskoa ja kuumeta. Se selkeästi tiesi, minne olemme menossa ja mitä perillä odottaisi. Päästin sen irti vähän etukäteen, jolloin se syösyi suoraan veteen. On niin hämmästyttävän hauskaa katsoa, kun koira ilakoi vedessä, en edes tiedä, miksi. Kai siksi, kun Jekku ei ikinä ole vedestä välittänyt. Tuo vilpitön riemu on vaan niin mahtavaa. Pitänee viedä Jalo joskus myöhemmin kesällä ihan varsinaiselle koirauimarannallekin. Romusta ei vielä tiedä, mitä se vedestä tykkää.

Romulta terkkuja hoidosta, hyvin on mennyt! Mitä nyt eilen sille oli tullut silmään jokin valkoinen fliisu, mikä piti eläinlääkärissä poistattaa. Ilmeisesti se oli raapinut jotain, mistä oli lennähtänyt maalia silmään. Pöh sentään. Miehen vanhemmat olivat ensin itse yrittäneet poistaa sitä, mutta varasivat lopulta lääkärin. Minäkin kävin lääkärin vastaanotolla moikkaamassa Romua. Tuli ihan hurja ikävä sitä! Mutta hyvin se on kuulemma hoidossa pärjännyt. Anoppi kertoi, että on opettanut sitä seuraamaan ja olemaan paikallaan. Jee ja kiitos! Kun Romu kotiutuu, Miehen pitää ihan toden teolla alkaa panostaa sen treenaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti