maanantai 3. kesäkuuta 2013

Temppu- ja aktivointikurssi

Ilmoitin Jekun Tuijan koirakoulun temppu- ja aktivointikurssille, kun ajattelin, että olisi kiva taas kokeilla Jekunkin kanssa jotain uutta. Ensimmäinen kerta oli eilen ja vielä pari kertaa on jäljellä. Kurssilla on Jekun lisäksi viisi muuta koiraa, joista yksi oli meille entuudestaan tuttu: Jalo-tipsu. Törmäsimme sunnuntaina aamulenkillä, ja Jalon omistaja kertoi, että on osallistumassa kurssille myös. Hauska sattuma!

Vähän jännitti, että miten Jekku käyttäytyy uudessa paikassa; merkkaileeko se, äriseekö muille tai onko muuten vaan sählä. Kaikki meni yli odotusten! Tosin luulen, että helteellä ja päivän riehunnalla oli osuutensa asiaan. Jekku oli oikein asiallinen. Aloitimme sillä, että jokainen sai testata paria erilaista Nina Ottsossonin aktivointipeliä. Tajusin, että Jekku on kuten omistajansakin: jos homma ei heti suju, se pistää turhauttamaan. Eka peli ei siis oikein sujunut, kun Jekku ei heti saanut makupaloja. Toisen pelin juonen se hoksasi paremmin, joten siitä se tuntui tykkäävän.

Pelit olivat mielestäni hauska aloitus kurssikerralle, kun koirat pääsivät mukasti puuhaamaan. Seuraavaksi harjoiteltiin hulavanteen läpi menemistä. Ensin vanne laitettiin maahan ja annettiin koiran tutustua siihen. Sitten vanne nostettiin pystyyn, ja koiran piti mennä siitä läpi. En tiedä, mikä tuossa Jekkua oudoksutti. Kyllä se agilityssa osaa mennä renkaan läpi ihan ongelmitta, mutta nyt se yritti kiertää tuon vanteen. Jotenkin se kai sitten poikkesi totutusta.

Vanteen jälkeen treenattiin käsikosketusta. Olen sitä joskus agilityn alkuaikoina Jekulle opettanut, mutta pitkiin aikoihin en ole vahvistanut. Aika hyvin se näköjään palautui mieleen! Sitä voisikin taas alkaa treenata, kun on ihan käyttökelpoinen yleisestikin. Käsikosketusta voisi opettaa Jalollekin.

Kurssikerran lopuksi puhuimme naksuttimesta ja kosketuskepistä. Tuo kosketuskeppi oli itselleni ihan uusi tuttavuus. Se on siis teleskooppivartinen tikku, johon koiran pitää huomionsa kohdistaa, ei välttämättä tarvitse edes koskea. Tuon kepin avulla koiralle voi opettaa esimerkiksi koiratanssiliikkeitä tms. Naksuttimen käyttöön sain uusia ideoita ja oivalluksia ja ajattelin, että sitä pitäisi alkaa käyttää niin Jekulla kuin Jalollakin. Mies voisi puolestaan naksutella Romppaisen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti