keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kevätväsymys

Joka kevät se tulee yhtä varmasti kuin siitepölykin: kevätväsymys. Tänä vuonna onneksi, tavallaan, se on hiipinyt elämääni vasta nyt. Onneksi vasta nyt sikäli, että on ollut tässä hieman töitä tehtävänä. Nyt työt ovat loppusuoralla, ja takki alkaa olla totaalisen tyhjä. En jaksa edes iloita täysillä töiden loppumisesta ja sen seurauksena koittavasta vapaudesta, sillä omalla kohdallani se tietää työttömyyttä ja totaalisesti tyhjän päälle putoamista. Mieliala ei siis ole ollut ihan parhain viime aikoina.



Samaan aikaan täällä temmeltää kolme mitä ihaninta koiraa, joista jokainen tarvitsisi ja ansaitsisi osansa. Tällä viikolla vaan minusta ei ole irronnut mitään ja poden siitä kamalan huonoa omatuntoa. Lupaan, että huomenna menen Jalon kanssa tokoon ja lauantaina näillä näkymin Jekun kanssa hallille treenaamaan. Parit ekat viikon ohjatut treenit ovat jääneet välistä. Eivät nuo koirat varmastikaan traumoja saa, vaikka välillä olisi hiljaisempaakin. Silti tunnen, että varsinkin pentujen pitäisi saada paljon aktiviteetteja, ja toisaalta Jekkuakaan ei saa unohtaa. Ja ei, en kadu hetkeäkään noiden pentujen hankkimista. Ne ovat omalta osaltaan rikastuttaneet ja piristäneet elämää. Tämä hetki nyt vain sattuu olemaan vähän hankala ja raskas.




Mies toki hoitaa Romun, tai yrittää. Yrittää sikäli, että Romu ei oikein lämpene makupaloille tai leluille. Sitä on äärimmäisen vaikea kouluttaa. Istumaan se oppi muutamalla toistolla, mutta siihen tie sitten tyssäsikin. Mies on epätoivoissaan huudellut minua apuun, joten olen sitten yrittänyt minäkin. Se ei mene maahan niillä konsteilla, jotka minulla on hallussa. Eikä anna tassua, vaikka makupalaa edessä heiluttelisikin. Se vain istuu ja möllöttää ja tuntuu stressaantuneelta ja menee vähän ehkä jopa lukkoon. Noin muuten se on mitä rakastettavin pieni pentu. En vain oikeasti tiedä, miten tästä eteenpäin sen kanssa.

Tästä tuli ehkä blogihistoriani synkin kirjoitus. Mutta kaipa tämäkin tästä. Asioilla kun on tapana järjestyä.



Kuvituksena Romppaista, lopultakin!

2 kommenttia:

  1. Mitään asiasta sen enempää tietämättä (ihan vaan eksyin tänne teidän blogiinne, kun googletin pentuagilityjuttuja :D), oletteko kokeilleet naksutinkoulutusta? Se voisi olla kokeilemisen arvoista. Motivointia muuten pohtiessanne miettikää, mikä on maailman parasta Romun mielestä. Onko se jokin ruoka, mikä? Jokin lelu, mikä? Miten se tykkää leikkiä, jahdata, repiä, kantaa? Vai onko paras palkka vapaaksi pääseminen, toisten koirien seura, rapsutukset vai mikä? Joskus vie aikaa löytää pennun kanssa se oikea palkkaustapa, joka saa koiran tekemään kaikkensa ;).

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, kiva, että eksyit blogiimme! :)
    Kiitos myös vinkeistä. Näköjään olen vähän sellainen laput silmillä -tyyppi. Kun Jekku on aina palkkautunut makupalalla, en sitten meinaa tulla tarjonneeksi mitään muuta vaihtoehtoa muillekaan. Jaloa nyt palkkaan myös lelulla. Luulen, että Romu tykkää eniten kehuista ja rapsutuksista. Kolmesta koirastamme se on eniten se, joka menee ns. pähkinöiksi, kun sille juttelee ja kehuu innostuneella äänellä. Nyt kuului tietoa hoitopaikasta, että Romu oli oppinut menemään käskystä maahtan :D

    VastaaPoista