Jalo

RTK1 Kilvan Tuomas "Jalo"

Jalo on pitkällisen harkinnan tulos. Jo Jekun ollessa pentu mietimme toista koiraa. Itselleni olisi vallan mainiosti kelvannut toinen Luupää, mutta en pannut pahakseni tyystin toista rotuakaan. Ja toiseksi roduksi kelpuutin vain mudin, jos kerran belggaria ei kerrostaloon tule. Niin, mudiin olin tutustunut ensimmäisen kerran kunnolla Helsingin maailmannäyttelyssä vuonna 1998. Olimme äitini kanssa katsomassa lähinnä pumeja, mutta lähistöllä ollut mudiherra hurmasi meidät. Ja sitten se jäi lähes 15 vuodeksi unholaan. Kunnes ehkä kesällä 2011 tapasimme sattumalta tässä lähistöllä visiitillä olleen mudin, johon Mies tykästyi. Kun aloin vakavissani ehdotella toista koiraa, päädyimme siihen, että meille tulisi schipperken kumppaniksi mudi. Ja vielä enemmän höyrähdin, kun aloin haluta blue merleä mudia. Ihan miälenvikast! Ja blue merle meille sitten tuli.

Jalo on toisaalta kovin herkkä, minkä takia sen kanssa olemme ehkä aluksi olleet liian hempeitä. Sitten se osoittautuikin oikeinkin teräväksi, joten omia toimintatapoja on pitänyt taas päivittää sen tyyliin sopiviksi. Kerrassaan upea, tai jalo, tuo yksilö on. Usein kun tulemme kotiin tapaamme Jalon eteisessä istumassa korvat sojottaen ja ikään kuin kysyen, mitä hittoa me tulemme hänen rauhaansa häiritsemään.

Jalon kanssa on käyty niin agilityn kuin tokonkin pentukurssi. Agilityssa tuo unkarilainen lähti vähän käsistä mutta tokossa se on kyennyt keskittymään. Ehkä siis jatkossakin keskitymme lähinnä siihen tokoon. PK-puolelta kiinnostaa lisäksi jälki.

Synt. 18.12.2012
Kasvattaja Soile Laitinen, Ilmajoki

Lonkat: B/C
Polvet: 0/0
Kyynärät: 0/0
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (13.11.2014)

Rally-tokotulokset

3.12.2017, Lieto, ALO HYV 85 -> RTK1, tuomari Iiris Harju
11.3.2017, Loimaa, ALO HYL, tuomari Pia Heikkinen
25.2.2017, Lieto, ALO HYV 75, tuomari Jaana Karppinen
6.6.2015, Raasepori, ALO 0, tuomari Hannele Pirttimaa
25.4.2015, Salo, ALO HYV 86 pistettä, tuomari Heikki Palosaari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti