tiistai 30. elokuuta 2011

Kumpi käsi?

Emme päässeet eilen agilityyn, sillä jouduin illalla "edustamaan" töissä. Toisaalta ilmakin oli sateinen, joten ehkä koko agilitya ei olisi edes ollut. Joka tapauksessa Jekku oli vähän turhautunut, kun ei ollut saanut tarpeeksi huomiota tai aktiviteettia. Laiska koiranomistaja täällä siis ilmoittautuu, hei vaan.

Vielä ennen nukkumaanmenoa ajattelin vähän piristää Jekun päivää ja puuhailla sen kanssa jotakin. Teimme alkuun ihan perustokoa, tyyliin "sivulle - seuraa - istu - maahan - paikka". Nuo ovat ainakin kotona tehtyinä ihan hyvin hallussa, joten jotain uutta pitäisi keksiä. Mielikuvitukseni temppujen suhteen on todella huono. Aiemmin olen opettanut Jekun vilkuttamaan, mutta juuri muuta se ei osaa. Vinkkejä?

Eilen kuitenkin muistui mieleeni vanha juttu, jota tein alkukodin koirani kanssa: "kumpi käsi?". Käskin Jekun istua, otin makupalan toiseen käteen, laitoin kädet nyrkkiin ja ne sitten Jekun eteen. "Kumpi käsi?" kysyin. Pari ekaa kertaa taisi mennä vähän summamutikassa huitoessa, mutta äkkiä Jekku tuntui saavan ideasta kiinni! Se haisteli kumpaakin kättä ennen kuin teki päätöksensä ja läpsäisi tassulla toista nyrkkiä. Ja oikeaan osui! Useamman kerran! Ensin ajattelin, että ehkä se oli vain aloittelijan tuuria, mutta tänään ehdimme aamulla vielä koittaa pari kertaa, ja taas onnistui. Jee! Uusi temppu plakkarissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti