maanantai 15. elokuuta 2011

Agilityn teematunti 8.8.

Viikko sitten osallistuimme agilityn teemakurssille, tai itse miellän kurssin joksikin pidemmäksi pätkäksi, joka koostuu useasta kerrasta. Tämä viimeviikkoinen oli vain se yksi tunti, joten siksi käytän ilmausta "teematunti". No, joka tapauksessa, sellaiselle tunnille osallistuimme. Sen aiheena oli motivointi ja palkkaus, ja ohjaajana toimi Tiina Jaakkola.

Oli kyllä oikein hyödyllistä! Vaikka sen on tiennytkin, että oikea-aikainen palkkaus on ensiarvoisen tärkeää, ei pienestä kertauksesta silti haittaakaan ole. Tuolle teematunnille osallistui kuusi koirakkoa, ja teematunti kesti 1,5 tuntia, joten siinä ehdittiin ihan kivasti tehdä kaikkea. Ehkä itselleni tärkeimpiä mieleen jääneitä ajatuksia oli, että koira pitää palkita liikkeen suuntaan. Ei siis niin, että itse pysähdyn ja tungen namia suuhun samalla pysäyttäen koiran. Niin, näinhän se on, noin tehdessä koko liike pysähtyy. Palkka pitäisi siis antaa mahdollisuuksien mukaan vauhdissa ja vaikka jalan vierestä. Itse olen tainnut sortua siihen, että käännyn Jekkua kohti ja palkkaan. Nyt otimme sarjan, jossa putkesta mentiin esteelle ja siitä toiseen putkeen, ja tämän jälkeen minä juoksin eteenpäin ja palkkasin Jekun vasta kun se ennätti perääni. Ja kas, vauhti kasvoi aivan uusiin lukemiin! Jee!

Pitäisi myös ehkä enemmän käyttää namialustaa, jotta Jekun saisi irtoamaan paremmin eteenpäin. Lelukin olisi yksi palkitsemis- ja motivointikeino, mutta Jekku ei niistä niin kovasti kuitenkaan välitä. Toisaalta yksi teematunnin opetuksista oli se, että jokaiselle koiralle pitäisi löytää juuri sille sopiva palkkausmuoto. Jekulla se lienee namit, perso kun on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti