tiistai 20. helmikuuta 2018

Tuleva kehäsihteeri

Kuten viime vuoden viimeisessä postauksessa mainitsin, olin menossa kehäsihteerikurssille. Se pidettiin tammikuun puolivälissä Ikaalisissa. Näyttelyt kuitenkin kiinnostavat, vaikka niihin sopivaa koiraa ei ole. Siispä ajattelin, että kehätoimitsijuuden kautta pääsisin taas mukaan fiilistelemään näyttelytunnelmia. Oikeastaan olin pohtinut tätä jo tovin, mutta Varsinais-Suomessa ei kursseja näkynyt tai kuulunut. Niinpä päätin tunkea itseni Satakunnan kennelpiirin kurssille.

Oli tiivis ja informatiivinen mutta antoisa viikonloppu! Ei tullut yhtään sellaista oloa, että selaanpa puhelimella nettiä tai piirtelen kuvioita paperille. Pääsin loppukokeestakin läpi kunnialla, joten olen kehäsihteeri, kunhan saan harjoittelun hoidettua. Pitää siis käydä viidessä näyttelyssä harjoittelijana, jonka jälkeen saa varsinaisen kehäsihteerikortin. Päätin, että ainakin aluksi etsin harjoittelupaikkoja lähiseuduilta. Nyt sain kuittauksen viimeisestäkin paikasta, joten harjoittelupaikat ovat nyt plakkarissa. Ehkä vähän harmillisesti näyttely oli tammikuussa, kun näyttelysesonki alkaa vasta paljon myöhemmin keväällä. Nyt pelkään, että unohdan oppimani.Tai no, kyllä minä nyt näyttelysäännöt ja rusettien värit tiedän. Silti jännittää kovasti, osaanko sitten oikeasti toimia oikein kehässä. Minusta taitaa tulla pyörittävä kehätoimitsija: käsialani on niin kehnoa, että en minä arvosteluita kirjoittaa voi.

Itsellänihän on kokemusta vain kahden, aika harvalukuisen rodun käyttämisestä näyttelyssä. Niiden kanssa on aina ollut simppeliä. Mitäpä sitten, jos koiria on useampi kymmen? Mutta no, ei kai tämä ihan rakettitiedettä sitten kuitenkaan ole. Kyllä kuitenkin vähän jännittää ja mietityttää, miten osaan hoitaa hommat. Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia harjoittelunäyttelyitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti