sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Suuri nimikeskustelu, osa 2

Kerroin blogin alkuaikoina, miten kävimme pitkällisen keskustelun Jekun nimestä. No, nyt kun meille on tulossa toinen koira, kävimme vastaavan keskustelun uudelleen. Ja samanlaiseksi väännöksi se meni kuin viimeksikin. Olin todennut eräässä postauksessa jo vuonna 2011 että seuraavan koiran nimeksi tulee Jalo, Rauha tai Onni. Tuo Jalo oli nyt sitten se, mistä lähdettiin liikkeelle. Oikeastaan olin aika kauan ajatellut, että Jekun kaverista tulee Jalo, koska, no, miettikää nyt, Jekku ja Jalo, eli Jallu. Mutta sitten ajattelin, että onkohan Jalo mudille liian nössö nimi. Ja siitä se keskustelu sitten lähti.

Eräitä ehdotuksia oli mm. Taisto ja Tarmo. Taisto olisi kiva, siinä on jotenkin niin terävä st-äänne keskellä, että koiran kutsumiseen saisi terävyyttä. Mutta sitten ajattelin, että jos nimi taas on enne, en halua mitään taitelevaa koiraa. Eikä se Tarmokaan sitten ehkä ihan syttänyt. Tuomaksesta väänsin Tumpin, josta assosioin Natsan ja Nastan. Mutta ne eivät kelvanneet Miehelle ensinkään. Ja kuten viimeksi, hänellä ei taaskaan ollut oikein omia ehdotuksia tarjota.

Sitten käytiin taas läpi niin sanakirjoja kuin mytologian jumaliakin. Yksi ehdotus Mieheltä tuli: Loki. Se ei olisi ollenkaan huono. Itse ehdotin vielä Intoa ja Oivaa, vaikka olinkin näköjään tuolla aiemmassa postauksessa juuri nuo nimet torpannut. Miten nimen keksiminen voikin olla näin vaikeaa? Tai kyllä minulla niitä ehdotuksia riittää, kuten varmasti huomaatte. Mies tässä nyt oli ronkeli.

Mutta arvaattekos, mikä nimeksi nyt sitten valikoitui?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti