sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Toimintaa ja treffejä

Viikonloppu on taas ollut Jekulle toiminnantäyteinen. Eilen menimme Miehen vanhempien luo vahtimaan heidän koiraansa ja kissaansa heidän poissa ollessaan. Jekulla oli kivaa, kun se tapasi taas Mustin, ja niin taisi Mustillakin olla hauskaa. Huomasi taas, miten vähällä itse pääsi, kun koirat telmivät keskenään. Vaikka Musti on jo vanha, se selvästi nuortuu Jekun tullessa käymään. Välillä Jekku hyppäsi sohvalle ja kävi maate, jolloin Musti tuli luo ja alkoi tassulla huitoa, että tule nyt alas ja leiki!

Miehen vanhemmilla on iso piha, jossa koirat voivat juosta vapaana. Pojat olivat pitkään ulkona ja jatkoivat temmeltämistään siellä. Ja sama vauhti jatkui sisällä. Ainoa pieni ongelma oli kissa: Jekku kun ei ole siihen tottunut. Kissa oli kyllä suurimmaksi osaksi sohvan alla. Aluksi Jekku ei huomannut sitä ollenkaan, mutta jossain vaiheessa kissa oli lähellä reunaa, jolloin Jekku sen vainusi ja alkoi räyhätä. Ja kissa räyhäsi takaisin. Kerran Jekku taas otti kuonoonsa, mutta ei ollut moksikaan. Siinä vaiheessa, kun Jekku yritti ryömiä sohvan alle kissan perään totesimme, että pitää toimia. Jos Jekku olisi päässyt sohvan alle kissan kanssa, olisi seurauksena ollut katastrofi arvatenkin. Onneksi Jekku totteli, kun sitä kielsi menemästä lähemmäs. Ajattelimme, että yöstä tulee mahdoton, jos kissa on linnoittautuneena sohvan alle, me itse nukumme yläkerrassa, ja Jekku liikkuu vapaana. Jossain vaiheessa koirien ollessa ulkona kissa onneksi uskaltautui pois sohvan alta ja siirtyi saunatiloihin. Niinpä Mies vei sinne sille vettä ja ruokaa, ja kissa viihtyi siellä yön yli.

Tänään oli vuorossa taas skipitreffit. Pari edellistä kertaa meiltä on jäänytkin väliin, joten oli jo aikakin päästä paikalle. Skipejä taisi olla kymmenen, ja lisäksi oli yksi mudi (aivan ihana!) ja kolme brasilianterrieriä, hauskoja tyyppejä nekin. Ja kylläpä taas riitti vauhtia. Demi on ihan ehdottomasti Jekun mielestä kivoin tyttö ikinä. Myös mudi-Rudi vaikutti Jekusta kivalta, samoin Vilma-viipottaja. Mutta Demi vei kuitenkin voiton. Voi sitä juoksua ja ryntäilyä!

Treffeiltä menimme vielä käymään Miehen vanhemmilla, ja ihmeellisesti Jekulla riitti vielä virtaa pieneen peuhaamiseen Mustin kanssa. Nyt kotona Jekku on kyllä ollut aivan naatti. Se teki itselleen pesän pyykkikasaan ja on nukkunut siellä koko illan. Ihan kiva, että sekin välillä on vähän rauhallisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti