maanantai 25. heinäkuuta 2011

Agility, osa 4

Tänään olimme taas viikon tauon jälkeen agilityssa. Sinne mentäessä vähän jännitti: osaako Jekku enää mitään? Mutta ehkäpä me pienin askelin edistymme.

Ensiksi otettiin sarja, jossa oli kaksi estettä, putki ja sen jälkeen vielä kaksi estettä. Ensimmäiset kaksi estettä menivät hyvin, mutta putkeen Jekku ei meinannut mennä. Otin hieman taaempaa vauhtia, ja lopulta se sujahti putkeen. Mutta putken jälkeen se ei enää hypännyt, vaan seurasi minua esteiden ohi. Miten vaikeaa tämä ohjaaminen voi olla?! Lopulta Jekku hyppäsi putken jälkeisetkin kaksi estettä kunnialla, mutta pidempää rataa emme siis onnistuneet tekemään.

Kun kaikki koirakot olivat suorittaneet pienen radan pätkän kukin tyylillään, oli vuorossa valssaamisen opettelu. Uusi termi ja uusi asia. Eli koiraa ohjataan ensin toiselta puolelta, sitten toiselta. Tai siis koira käännetään esimerkiksi esteen jälkeen kiertämään toiseen suuntaan. Äh, hankalaa selittää. Ja oli se hankalaa tehdäkin. Pyörin ihan hukassa siinä kentällä, että mitenkä päin minä käännyn, minne ohjaan Jekun, ja minne naaman pitäisi käännöksen jälkeen osoittaa? Ei pitäisi olla niin hankalaa! Mutta kun oli. Tai lopulta kun pääsi juonesta kiinni, oli se sittenkin ihan loogista. Kesti vaan hetken, että sai kädet, jalat ja koiran koordinoitua niin, että kaikki sujui mallikkaasti. Ihan lopuksi sitten koira piti ohjata esteiden läpi valssaamalla, eli ohjata ensin yhden esteen läpi ja sitten kääntää kohti toista. Rimat oli otettu pois, eli kyse oli vaan läpimenosta. Lopuksi otettiin sitten kolme estettä, edelleen rimat poistettuina. Ideaalitilanne olisi ollut se, että ohjaaja seisoo ikään kuin paikoillaan ja vain pyörii ja osoittaa kädellä suunnan. No, ihan niin hienosti se ei mennyt, mutta menipä kuitenkin. Olin lopetukseemme melko tyytyväinen. Pari kertaa menimme myös kepit ihan itsenäisesti. Vauhti ei ole vielä kova, mutta tuntuu, kuin niissäkin Jekku olisi vähän saamassa ideasta kiinni.

Mietin, että pitäisi ehkä joku kerta houkutella Mies mukaan, jotta hän voisi ottaa valokuvia. Ehkä jo ensi kerralla..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti