lauantai 3. elokuuta 2013

Turku KR 3.8.2013

Pakko nyt tulla heti kirjoittelemaan päivän tapahtumista, vaikka kuvia ei vielä olekaan. Tänään oli siis luvassa Luupäiden "kesäretki" Metsämäen raviradalle Turun Elonäyttelyyn. Mukana menossa olivat Jekun lisäksi Demi ja Hani sekä Pimu ja Ciba. Ja voi, miten meillä oli hieno päivä!

Sanottakoon nyt suoraan, että Jekku oli avoimen luokan ainoa uros. Se nyt tosin ei tietenkään takaa mitään, ellei SA:ta heru. Toinen uros oli sitten valioluokassa. Aikatauluun oli merkitty, että ennen schipperkejä olevat japanin pystykorvat alkaisivat suunnilleen kello 11.30, joten olimme sopineet treffit 11:ksi, jotta ehtisimme vähän orientoitua ja totuttaa ja viritellä koiria. Yllätys oli melkoinen, kun saapuessamme paikalle japsien arvostelu oli jo reippaasti käynnissä! Tuli pieni paniikki. Lähdin juoksuttamaan Jekkua ja törmäsin tuttuun, joka kertoi, että kyseinen tuomari on todella nopea liikkeissään. Kiva sikäli, ettei aikaa kulu älyttömästi, mutta nyt tuntui meille tulevan jo liian kiire. Kyllä tuomari siinä sitten chillaili pöydällä istuen ja tupakkaa poltellen, ettei ihan etuajassa aloitettaisi. Silti ärsytti: veksalasin Jekun näyttelyremmiä päälle ja pois, kun en tiennyt, koska pitäisi olla valmiudessa. Olimme siis schipperkeitä ekana kehässä.

Jekun vuoro koitti, ja kuten kuultua, tuomari oli nopea. Hän katsoi yleisvaikutelman, pyysi koiran pöydälle, tsekkasi hampaat ja vähän kopeloi, sitten piti liikkua suoraan edestakaisin ja sitten vielä ympäri. Lyhyt seisotus ja homma oli siinä. Tuloksena ERI ja SA. Kyllä varmaan ympärillä olevat katsoivat, kun riensin kehästä suoraan Anita-kasvattajan syliin. Halaamaan tuli myös Demin ja Hanin omistaja Kati; tämän myötä kun varmistui, että Jekku saa sertin. Sitten vielä näytösluonteisesti kiertämään kehä urosten kilpailuluokan kakkoseksi ja serti kourassa pois.

Luupäisiä narttuja oli neljä, joten minä menin esittämään Pimua. Hyvin se ei mennyt, kun ei Pimu kulkenut kanssani (tai minä en osannut esittää), mutta kaikesta huolimatta Pimukin sai sertin. Ja Luupäille avoimen luokan nartuissa kolmoisvoitto! Demi oli ensimmäistä (?) kertaa valioluokassa ja oli PN1 ja VSP. Mahtavaa!

Anita oli ilmoittanut myös kasvattajaryhmän, johon osallistuivat Jekku, Pimu, Ciba ja Demi. Kasvattajaryhmästä tuli kunniapalkinto ja ykkössija, joten matkamme jatkuisi parhaaseen kasvattajaryhmään. Tämä tuli hienoisena yllätyksenä, sillä kukaan ei ollut tullut tätä ajatelleeksi. Emme siis pääsisikään vielä kotiin. Tai toki olisimme voineet tulla, samassa kaupungissa kun olemme. Menimme kuitenkin jatkamaan Luupäiden kesäpäivää Katin ja Jessen kotiin, jossa joimme kahvit ja söimme viinerit. Sitten läksimme lähimetsään ottamaan kuvia menestyjistä pokaalien ja ruusukkeiden kanssa. Näistä siis kuvia myöhemmin. Hikoilun, kävelyn, hikoilun ja parin punkin jälkeen oli aika suunnata jälleen raviradalle.

Aamupäivällä sää oli vielä mukava, kun oli pilvistä ja siedettävän lämpöistä. Minä itse en henkilökohtaisesti kärsi kuumuudesta, mutta koirat kävivät sääliksi, kun iltapäivää kohden alkoi porottaa kirkkaalta taivaalta. Odottelimme tovin, että kasvattajaryhmä pääsisi alkamaan. Sitä ennen oli kuitenkin kaikki muut ryhmäkehät. Ihan mielenkiintoista toisaalta nähdä sekin; enhän ole koskaan ollut koiranäyttelyissä hamaan loppuun saakka. Kasvattajaryhmä oli läpihuutojuttu siinä mielessä, että meillä ei ollut oikein kai toivoakaan sijoittua. Silti sitä viiden minuutin suoritusta varten piti kärvistellä Metsämäen hornankattilassa. Mutta ei se mitään. Nyt Jekku on lepäillyt ja syönyt luuta, ja itsekin olen saanut vähän levättyä. Oli kyllä mukava ja ikimuistoinen päivä mitä luupäisimmässä seurassa.

Loppuun vielä Jekun arvostelu. Tuomarina oli portugalilainen Pedro Sanches Delerue, joka muuten oli oikein mukava ja miellyttävä tuomari!

Excellent head and expression. Good neck and topline. Correct chest. Upperarm a bit short. Good angulation behind. Movement needs more front extension. Excellent coat.

PS. Jos joku tietää, miten noita liikkeitä voisi parantaa, laittakaa vinkkejä tulemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti