sunnuntai 25. elokuuta 2013

SSKY:n erikoisnäyttely, Helsinki 25.8.2013

Tänään kello soitti kukonlaulun aikaan, jotta pääsisin starttaamaan Auran kautta kohti Helsinkiä ja Suomen kääpiökoirayhdistyksen erikoisnäyttelyä. Aurasta hain siis kyytiin Anitan, Pimun ja Ciban. Anitan pihalla pakkasimme autoon koirat ja muut tykötarpeet. Minulla olisi ollut Jekulle autovaljaat, mutta Anitalla sattui olemaan ylimääräinen kevythäkki, joten jokainen misseilijä sai oman yksiönsä. Jekkuakos se harmitti. Harmitti ihan niin paljon, että Luupäisellä asenteella piti sitten raapia häkin "katto-osa" rikki.

Pääsimme perille Kaivopuistoon eksymättä ja ilman sen kummempia kommelluksia (ellei sitten sitä Jekun karkausyritystä häkistä oteta huomioon...) Skipien kehä alkoi ajallaan heti kymmeneltä. Avoimessa luokassa uroksia oli viisi. Tuomarina toimi sveitsiläinen Gunilla Kuhni-Stenberg, joka ei kyllä ollut mikään eri-automaatti. Hän tutki koirat perusteellisesti mutta kuitenkin rennolla asenteella. Ja jostain syystä hän taisi joka luokassa sijoittaa koirat niiden esiintymisjärjestysessä. Harmi sinällään, että meidän porukkamme esiintyi enemmän loppupäässä, L:n kohdalla.

Jekun tulokseksi tuli ERI AVK2 SA, mutta kilpailuluokassa ei tullut enää sijoitusta. Arvostelu on erittäin hyvä:
"Nice shape. Lovely head and expression. Correct ears. Nice topline. Well angulated. Moves very nice from the side. Good body. Correct tailset. Very nice coat in good quality."
Kaikki on siis kivaa ja hyvää, muttei tarpeeksi kivaa ja hyvää sitten kuitenkaan. Olen kyllä oikeasti ihan todella tyytyväinen Jekun saamaan arvosteluun ja tulokseen.





Pääsin esittämään myös Ciban kehässä. Vieraan koiran kanssa on kyllä hankalaa ja haastavaa mutta haastavuudessaan kivaa mennä kehään! Ciba ei meinannut oikein kulkea kivasti, joten olin ihan varma, että se ei EH:ta parempaa saisi. Mutta ERI sieltä sitten kuitenkin tuli, jee!



Luupäillä oli oikein mukavat tulokset noin kaikenkaikkiaan:
Pimu AVO ERI AVK2 SA
Ciba AVO ERI AVK3
Hani AVO ERI AVK4
Demi VAL ERI

Kaiken huipennukseksi Luupäät osallistuivat myös kasvattajaryhmään (mukana menossa olivat Jekku, Demi, Hani ja Pimu). Tuloksena kasvattajaryhmän toinen sija ja kunniapalkinto. Hyvä me! Ja meidän osaltamme puuttuvan sertin metsästys jatkuu ensi viikonloppuna Tampereella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti