keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Muditreffit

Nyt on pitänyt vähän kiirettä: on taas ollut niin kiire vain tuijotella pentua ja ihailla poikien touhuja. Sitten on ollut toimitettavana lehti ja laadittavana työhakemus. Alkuviikko on siis vierähtänyt siinä. Sunnuntaina sentään olimme Jalon kanssa muditreffeillä. Tai muditottiksen nimellä se kai varsinaisesti kulkee. Siellä siis isot mudit kokoontuvat treenaamaan tottista. Harmi, että tämä oli kevään viimeinen kokoontuminen. Paikalla oli myös Jalon sisko Rauha, sekä saman ikäinen pentu toisesta kennelistä.

Isot mudit tekivät keskenään tottista pentujen jäädessä telmimään tilan toiselle puolelle. Olen ollut vähän huolissani Jalon pidättäytyvyydestä, kuten olen maininnutkin. Nyt se kuitenkin oli hyvinkin reipas! Ihanaa! Siellä kolmikko paineli menemään kaikella nuoruuden innolla. Kerran sisaruksille tuli oikein riita! Ne kävivät ensin kimpassa kauhomassa vesikupin tyhjäksi, minkä jälkeen Rauha nappasi sen suuhunsa ja lähti sipsuttelemaan ympäri huonetta, ja Jalo perässä. Sitten se tora leimahti siitä, kumpi sen kipon oikeastaan saakaan. Olipa mukava nähdä muita paikallisia mudisteja! Täytyy tosiaan katsoa, miten jatkossa pääsisi touhuihin mukaan. Olen nyt ilmoittanut Jalon paikalliseen koirakouluun pentukurssille, ja jostakin päähänpistosta myös sitä seuraavalle tokon alo-luokan kurssille.

Nyt Jalo on alkanut lenkeillä vähän hyökkiä ihmisten perään. Välillä pääsemme ohittamaan hyvin, jos ajoissa otan kontaktin Jaloon. Välillä se jännittyy jo etukäteen, kun minä jännityn. Näitä ohituksia pitää siis treenata ihan urakalla nyt. Kehun kyllä vuolaasti aina, kun ohitus onnistuu. En oikein tiedä, mistä tuokin nyt tuli.

Kotona tyypit painelevat menemään välillä vähän jopa hirvittävällä vauhdilla, mutta tuntuu niillä hauskaa olevan. Uutta on nyt myös se, että ne käyvät nukkumaan vierekkäin. Nytkin ne makoilevat molemmat ihan liki toisiaan sohvalla. Oih!

Lopuksi pari kuvaa Aurajoen jäältä, jossa pojat saivat hetken temmeltää vapaina.


Ihan komeasti se istuu


Tumps!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti