tiistai 29. lokakuuta 2013

Sellainen oli saksalainen

Eilen Jekun tekniikkatreeneissä teimme saksalaisia ja niistoja. (Välillä mietin, että minkä verran tästä ymmärtää ihminen, joka ei itse harrasta agilitya. Tietysti jokaisessa harrastuksessa lienee oma slanginsa, tuntuu vain välillä niin hassulta, kun itse on se, joka nyt tätä slangia viljelee...) Saksalainen oli terminä tuttu, mutta minulla ei ollut hajuakaan, miten se tehdään. Niistokin oli tuttu terminä ja siitä minulla oli jopa pieni käsitys myös käytännössä, vaikken sellaisia ole koskaan tainnut tehdäkään.

Saksalaisessa ja päällejuoksussa on vähän jotain samaa. Ja juuri nyt en osaa selittää, että mitä, ja miten koko juttu tehtiin. Tai, hmm, koira otettiin siis vastakkaisella kädellä vastaan ja ohjattiin hyvin läheltä siivekettä kohti seuraavaa estettä. Tämän voi tehdä myös takaakierron kautta. En tiedä, onko minulla joku hahmotushäiriö, kun välillä on todella vaikea hahmottaa, miten päin pitäisi olla. En myöskään edelleenkään keksi, miten osaisin näitä radalle soveltaa. Apua! Olisi niin kiva, jos saisi näitä treenejä videolle. No, yhtä kaikki, Jekku teki saksalaisia ihan kivasti. Kun otin Jekun vauhdista liikkeelle ja jatkoin vielä seuraavalle esteelle, Jekun vauhtikin, yllättäen, kasvoi. Samalla myös tekemisen into.

Jekun paukut taisivat kulua saksalaisiin, sillä niistoissa se oli todella nihkeä. Niistossa lähtökohta oli vähän sama kuin ihmisnuolessakin, tosin ihmisnuolessa koira lähestyy estettä oikeastaan kohti suoraan, niistossa koira voi tulla sivummalta. Niistossa koira ikään kuin kädellä vedetään esteen yli ja liike jatkuu taas eteenpäin.

Jekusta huomaa kyllä niin selvästi, kun sitä alkaa kyllästyttää. Se alkaa haistella maata, varastaa lähdöistä, tulee ohjauksien ohi, ei ole kuulolla. Nyt oli pakko yrittää pinnistää muutama onnistunut suoritus Tuulian valvovan silmän alla. Lisäksi teimme sellaisessa kohdassa, missä vastassa oli aita, jossa oli kori, jossa oli jotain nameja. Kun teimme niistoa vasemmalta, Jekkua houkutti tuo aidalla oleva kori kovin. Oikealta tehtynä sujui huomattavasti paremmin.

Mietin, että Jekku saattaa olla myös vähän jumissa. Tuo tekemisen takkuaminen saattaa olla merkki myös siitä. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja varata aika hierojalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti