tiistai 24. tammikuuta 2012

Vuoden ekat agilityt

Eilen oltiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna agilityssa. Hieman oli ehkä toivomisen varaa... Jekku oli kyllä kovasti innoissaan, mutta siinä se ongelma piileekin. Se oli niin innoissaan, ettei malttanut keskittyä. Minä puolestani olin sille liian tylsä, kun isovillakoiratyttö oli paljon paljon kiinnostavampi ja ihanampi. Eli Jekun tie vei turhan usein tuon villiksen luo. Hitto sentään. Jekku suorastaan karkasi käsistäni esteen jälkeen: ei siis tullut luokseni, vaan ihan omin päin lähti parempien hajujen perään. Se ei reagoinut myöskään kutsuuni, saati ohjaajan hätistelyyn, vaan kunnon Luupään tapaan meni muista välittämättä sinne, minne halusi.

Jotain perustottistreeniä pitäisi varmaankin tehdä lisää, että Jekku pysyisi hanskassa. Tuntui jopa hieman nololta, kun se ei tuntunut kuuntelevan minua yhtään. Tätä pientä tottelevaisuusongelmaa lukuunottamatta meni ihan kivasti. Harjoiteltiin mm. eteen lähettämistä, A-estettä ja pöytää. Se eteen lähettäminen meni varsin hienosti. Ohjaaja siis oli namialustan kanssa esteen takana, minä näytin Jekulle namin ja kannoin sen pois ja lähetin eteen. Ensin yhden, sitten kahden ja lopulta kolmen esteen takaa. En tiedä, miten tämä ei olisi toiminut, mutta saimme ohjaajalta kehuja, että meni oikein loistavasti.

Pöytäkin menee mielestäni ihan hyvin. Jekku suuntaa sinne käskystä ja lähes automaattisesti istuu ja odottaa vapautusta. Itse olen palkannut Jekun kädestä ja nyt mietin, olenko tehnyt väärin. Pitäisikö pöydällä olla namialusta? Vai miten? Paavon omistaja kertoi, että heidän ryhmäläisiään oli kielletty antamasta palkka kädestä. Mutta jos laitan palkan pöydälle alustan päälle, Jekku kiinnittää huomionsa siihen, eikä istu. Pitää kysyä ensi kerralla.

Kontakteissa meillä on vähän toivomisen varaa. Jotenkin tuntuu, ettei Jekku hoksaa sitä "koske"-käskyä. Tai sitten se johtuu siitä, ettei se minusta tunnu luontevalta. Toisaalta en parempaakaan keksinyt, ja tuo on se käsky, jota tuolla ilmeisesti tässä kohdassa käytetään. Koska Jekulla ei ole ongelmia varsinaisen A-esteen kanssa, juttelimme ohjaajan kanssa, että voisimme tehdä vain pientä pätkää alastulossa ja treenata kontaktia kuntoon. Lienee ihan järkevää.

Kolmen ohjelmassa olleen esteen lisäksi otimme ihan vaan hyppyjä ja putkea. Nekin menivät kivasti. Huomenna olemme sitten menossa Hitti-areenalle Viirun kanssa. Jee!

2 kommenttia:

  1. Ei haittaa että nami tulee kädestä! :-) kun palkka on pöydällä niin harjotellaan esteelle irtoamista, mutta Jekkuhan menee jo itsenäisesti esteelle? (toki aina voi harjotella kauempaa ja kauempaa). Jatkat vaan niin miten on jo tähänkin asti toiminut.

    VastaaPoista
  2. Ok, kiitos vastauksesta! :) Juu, Jekku menee itsenäisesti esteelle, ei tosin vielä kovin kaukaa, mutta kuitenkin. Täytyy siis harjoitella lähettämistä kauempaa ja kauempaa.

    VastaaPoista