keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Viikon toiset agilityt

Tänään lähdimme kirpaisevasta pakkasesta huolimatta Viirun ja emäntänsä kanssa vähän treenailemaan agilitya lisää. Jekku oli ihan täpinöissään jo Viirun tavattuaan, eikä yhtään osannut aavistaa, minne olemme menossa. Bussissa Jekkua jännitti kovin. En tiedä miksi. Kyllä me sitä pennusta asti olemme bussissa kuljettaneet, mutta parilla viime kerralla se on tärissyt ja huohottanut. Eikä se uskalla nousta bussiin itse, vaan minun pitää se sinne nostaa. Kuinka noloa, mikäs Luupää se tuollainen on!?

Bussipysäkiltä oli sopiva kävelymatka hallille, minkä aikana koirat pääsivät kirmaamaan vapaina. Siinä tuli ihan hyvää lämmittelyä. Myös hallissa koirat telmivät sillä aikaa kun me laitoimme esteitä paikoilleen. Minun piti tosin välillä vahtia Jekkua, ettei se vaan merkkailisi esteitä, sellaise oli vähän elkeet.

Viiru sai aluksi odottaa, kun Hanna neuvoi meitä. Teimme taas eteen lähetystä. Hanna totesikin, että kyllähän Jekku osaa. Suurin ongelma on minussa. Annan käskyn vähän väärään aikaan ja jotenkin automaattisesti tai huomaamatta menen itse lähelle estettä. Pitäisi päästä siihen, että voisin kauempaa ohjata Jekkua eteen. Mutta kyllä se siitä, päästiin sentään vähän paremmin taas jyvälle!

Seuraavaksi oli Viirun vuoro päästä radalle. Voi vitsit, miten se meni hienosti! Se on tosiaan Jekun kanssa saman ikäinen, mutta tekee jo kokonaista rataa, vauhdilla ja upeasti. On kyllä hienoa päästä seuraamaan, miten homma toimii. Jekkukin oli kovasti lähdössä Viirun perään esteille, sekin selvästi seurasi silmä kovana Viirun menoa.

Lopuksi teimme Jekun kanssa kontaktiharjoituksia ja sitten vielä putken ja hypyn. Olen aiemmin tehnyt niitä kontaktejakin ihan väärin! Olen kyllä todella kiitollinen tästä yksityisopetuksesta, vielä kun muistaisin opit jatkossakin.

Paluumatkalla laitoin Jekun bussissa lattialle. Se nousi takajaloilleen minua vasten ja haki turvaa ja huomiota, mutta ei väkisin halunnut syliin. Välillä se haki tukea myös Viirusta, joka otti bussailun lunkisti. Perillä Jekku käveli bussista pois ihan itse! Jee, edistystä siinäkin. Ja lienee kai turhaa edes sanoa, että tällä hetkellä kaveri on melkoisen väsynyt kaiken toiminnan jäljiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti