tiistai 31. tammikuuta 2012

Valssia agilitykentällä

Huh, eilen oli agilityssa aiheena valssi. Että oli humanistilla koordinaatit hukassa kentällä! Valssissa siis koira ohjataan kolmen esteen yli niin, että ohjaajan ohjaava käsi vaihtuu ja käännös tehdään koiran edestä. Ensin katsoimme, kuinka ohjaajat havainnollistivat tätä kuviota, sen jälkeen yksi kerrallaan harjoitteli. Me saimme Jekun kanssa aloittaa. Ensin kuivaharjoittelin ilman Jekkua, mikä oli ihan hyvä idea. Huomasin, että toiseen suuntaan valssaus sujui paremmin kuin toiseen. Sitten otettiin mukaan muuttuva, tai paremminkin liikkuva, tekijä, eli Jekku. Noooh... Menihän se, jotenkuten. Vielä on kyllä harjoittelemista tuossa. Sitten kun seuraavaksi ehdin ja pakkasilta kykenen Hitti-areenalle, taidan treenata tuota. Tai ehkä iltaisin valssailen täällä kotona koettaen saada kuviota syöpymään mieleeni.

Toinen vakavasti treenattava asia on odottaminen. Jekku meinaa koko ajan varastaa esteille, mikä ei ole ollenkaan hyvä asia. Pari kertaa tein sitä jo eilen, että jätin Jekun esteen taakse ja kävelin itse kauemmas. Se sujui kohtalaisesti. Tosin se kerta, kun itse hyppäsin esteen yli, oli Jekulle aivan liikaa ja se lähti perääni.

Aluksi eilinen kerta tuntui vähän kaoottiselta, kun toiselta ryhmältä puuttuivat ohjaajat, joten olimme koko 16:n koirakon porukka yhtä ja samaa ryhmää. Alun kaoottisuudesta ja odottelusta huolimatta ehdimme kuitenkin tehdäkin paljon.

Rengasta koitimme taas pitkän tauon jälkeen. Jekku ei aluksi ihan taas hoksannut, mutta lopulta tajusi. Itse tajusin sen, että olisi pitänyt silloin heti syksyn alkeiskurssilla kirjata joka kerta ylös, mitä käskyä milläkin esteellä käytti. En nimittäin muistanut, mitä olen renkaalla käyttänyt. Rengas? Läpi? No toisaalta, jos minä en muista, ei sitä muista Jekkukaan.

Eilen Jekku meni ensimmäistä kertaa A-esteen ihan itsekseen, siis ilman, että minä pidän remmistä kiinni. Niin, ja kepit menivät myös! Teimme ensin pari kertaa verkoilla vaan muutaman kepin, mutta lopuksi yritin ihan loppuun asti, ja se sujui! Jes jes jes! Mitähän vielä. Kontaktiharjoituksia teimme trainerilla. Kun minä hiffasin jutun juonen, menee se myös Jekulta paremmin. Niinpä niin: kyllähän Jekku tekee, kun omistaja vaan osaisi ohjata. Mutta tästä on taas hyvä jatkaa seuraavaan kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti