maanantai 11. marraskuuta 2013

¨Twist and shout

Tänään tekniikkatreeneissä teimme twistiä ja viskileikkausta. Molemmat olivat taas termeinä tuttuja, mutta kummastakaan en tiennyt käytännössä yhtään mitään. Twistiin minä tykästyin ja se tuntui sujuvalta.

Twistissä koira ohjataan takaakiertoon, otetaan vastaan, lähdetään peruuttamaan pois, käännytään ja ohjataan koira seuraavalle esteelle. Voi, kunpa osaisin jollain ohjelmalla piirrellä ratoja ja havaintokuvia. Selityksistä ei niin kovin hyvin saa selkoa. Twist edellyttää takaakierron onnistumista (sujuu, jes!) ja ohjaajalta nopeita jalkoja pakituksessa. Itselleni tämä kolahti ja sain tehtyä hyviä toistoja. Twist, saksalainen ja päällejuoksu tähtäävät kaikki omalla tavallaan siihen, että koira kääntyy tietyssä kulmassa hypyn jälkeen. Jotenkin saksalainen ja päällejuoksu jäivät minulle vähän epäselviksi. Minulla ei edelleenkään ole oikein käsitystä siitä, miten niitä lähtisin tekemään. Niihin verrattuna tuo twist tuntui selkeältä.

Toisena oli sitten viskileikkaus. Siinä idea on vähän sama kuin takaaleikkauksessakin, eli leikataan koiran linja ja ohjataan koira oikeaan suuntaan hypyn jälkeen. Tämä ei oikein meiltä sujunut, kun Jekku ei irtoa tarpeeksi hyvin hypyille, vaan jää kiinni minuun. En saanut tätä siis sujuvaksi, kun Jekku jäi jalkoihini ja vauhti hidastui. Tätä kannattaisi treenata avustajan kanssa, jotta joku olisi palkkaamassa koiraa oikeassa paikassa. Ylipäätään voisi aloittaa irtoamistreenillä.

Jekku oli myös oudon väsynyt. Alkuun se teki kivasti twistejä, mutta sitten puhti alkoi viskileikkauksen kohdalla jo selkeästi loppua. Sain puserrettua kaksi ihan kelvollista suoritusta, jonka jälkeen sitten lopetin. Turhaa kertakaikkiaan on hinkata tuon kanssa, siitä ei tule yhtään miksikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti