sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kiihdytysajot

Tänään olimme Jekun ja Jalon kanssa Metsämäen raviradalla Joka Mustin kiihdytyskisoissa. Tarkoituksena oli siis juosta noin 80 metrin matka, joka sitten kellotettiin. Tuli ihan turkasen kuuma päivä, mutta päätin, että menemme silti. Jonkin verran taisi helle verottaa osallistujia. Koirat oli jaettu useaan eri luokkaan: vinttikoirat, joista osa roduittain, maksit, medit ja minit. Vielä olisi ollut jätitkin, mutta siihen ryhmään ei osallistunut yksikään.

Treffasimme paikanpäällä taas Demin ja Hanin omistajineen ja leiriydyimme Luupääiden porukalla melko keskelle ravirataa. Kaikki koirat pääsivät varjoon, eli läkähtymistä ei tarvinnut pelätä. Hyvin ne kaikki pärjäsivät siinä varjossa makoillessa. Jalon kävin pari kertaa kastelemassa vesipisteellä.

Tyyli oli näissä kiihdyttelyissä vapaa, mutta useimmat valitsivat silti vieheen perässä juoksemisen. Vinttikoirat aloittivat, ja oli upeaa nähdä niiden kiitävän radalla. En ole koskaan ennen vinttikoiria tositoimissa nähnytkään. Ne pinkaisivat sen pätkän noin kuuteen sekuntiin.

Jalon ajaksi tuli 8,12. Ihan ok, mutta ajasta olisi varmaan saanut nipistettyä ainakin sekunnin pois, jos Jalo olisi heti älynnyt lähteä vieheen perään. Nyt sitä piti vähän patistaa ja kannustaa, mutta loppusuoran se pinkoi ihan nopeasti. Ajattelin, että Jekku ei varmaan vieheen päälle ymmärrä, joten itse hölköttelin maaliin sitä kutsumaan. Eihän se meinannut lähteä. Kyllä sekin sieltä maaliin saatiin, mutta ajaksi tuli 13,06, meidän porukkamme hitain. Hanin aika oli 10,29, Demin pinkaistua matkan aikaan 9,76. Hyvä Demi!

Kuulin myös, että Vätin vinttikoiraradalle saa viedä myös muita kuin vinttikoiria juoksemaan. Mietin, että Jalon kanssa voisi joskus mennä, se kun on oikeasti nopea, kunhan saa jutun juonesta kiinni. Kaiken kaikkiaan kiva kokemus, ja taas kerran mukava päivä mukavassa seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti