maanantai 29. huhtikuuta 2013

Tikusta asiaa

Muutama tovi on taas hurahtanut niin, etten ole ehtinyt kirjoitella. Viime viikko sujui ihan tavallisesti loppuun, ei kai siinä ihmeempiä. Sunnuntaina oli taas Jalon pentukurssi. Tällä kertaa harjoittelimme hihnassa hienosti kävelyä. Olen välillä sanonut pojille "reuna", kun ovat itse hakeutuneet kävelemään hienosti tien reunaan. Nyt kuitenkin päätin opettaa Jalolle käskyn "lähellä". Tämä on siis eri asia kuin tokon tiukka seuraaminen. Lähellä tarkoittaa vain löysässä hihnassa rauhallisesti minun lähelläni olemista. Kävelimme hallissa edestakaisin tätä käskyä toistaen. Sitten piti antaa koiralle löysää, jotta se lähtisi kauemmas ja sitten kutsua se tuolla käskyllä takaisin. No, Jalopa ei lähtenytkään, kun se taas ajatteli, että pitää kävellä lähellä. Ihan hyvä tietysti noinkin. Kotimatkalla sentään pääsimme testaamaan käskyä käytännössä ja ohitimmekin kolme koiraa hienosti! Jalo kulki todella nätisti ja tiiviistikin vieressäni.



Toisena aiheena tunnilla oli koiran aktivointi. Koiran piti mm. etsiä pyyhkeen sisään kätkettyjä makupaloja. Tätä harjoitusta tein tänään molempien kanssa kotona. Pojat käyttivät oikein todella nenäänsä, nuuskutus vain kävi. Sitten sunnuntaina kätkimme makupaloja pesufatiin, jossa oli muovipalloja, joiden lomasta koiran piti makupalat löytää. Sitten vielä oli muovipurkki, jonka kansi koiran piti saada auki. Olen itse niin huono keksimään mitään tuollaisia juttuja, että oli hyvä, että niitä tuli kurssilla esille. Nyt voin hyödyntää niitä sitten molempien koirien kanssa! Tänään lisäksi kätkin nameja nurinperin olevien purkkien alle. Parit lenkit ja tuo nenänkäyttö taisi väsyttää pojat, sillä molemmat ovat vetäytyneet nyt omiin oloihinsa makoilemaan.



Paluumatkalla pentukurssilta Jalo kävi taas plutaamassa ojassa! Annoin sen olla hetken vapaana ja näytin ojaa. Sinnehän se sukelsi. Ensin se kauhoi vettä tassuillaan ja ärisi vedelle. Sitten se molskahti sinne ja temmelsi ojaa pitkin edes ja takaisin. Koiranpennun elämäniloa on kyllä ihanaa seurata!



Kuvituksena "tikusta asiaa". Jalo kun on kovasti tykästynyt keppeihin. Välillä sitten Jekku yrittää ottaa mallia ja niin ikään se alkaa kaluta oksaa. Jekku ei kuitenkaan saa kepeistä samanlaisia kiksejä kuin Jalo.

2 kommenttia:

  1. Velmies Timo tuo mielenkiintoisen lisänsä! Raili

    VastaaPoista
  2. Juu, nyt riittää vilskettä ja vipinää entisestäänkin!

    VastaaPoista