maanantai 24. syyskuuta 2012

Näytillä

Lauantaina olimme Turunmaan kennelyhdistyksen juhlanäyttelyssä Jekun kanssa. Minua jänitti yllättävän paljon aamulla ennen lähtöä. Emme ole olleet näyttelyssä yli vuoteen, emmekä juuri ehtineet (lue: omistaja ei jaksanut) treenata. Tulos sinällään oli minulle yhdentekevä, eniten jännitin sitä, miten Jekku käyttäytyy. Mitä jos se ei anna tuomarin tutkia, tai ei suostu seisomaan paikoillaan?

Avoimen luokan uroksia oli yhteensä neljä. Ensiksi Jekku tuntui olevan kiinnostuneempi muista koirista, eikä sen kävelystä meinannut tulla mitään. Se odotti kyllä yllättävän rauhassa, kun tuomari tutki edellämme olevia koiria. Tuomari (itävaltalainen Karin Bernardis) syynäsi koiria pöydällä pitkään ja hartaasti ja tuntui, kuin hän olisi kääntänyt jokaisen karvan ympäri. Pöydän jälkeen hän pyysi kutakin koirakkoa kävelemään vain kerran edestakaisin. Lopulta hän antoi Jekulle punaisen nauhan, joten pääsimme jatkoon!

Yksi avoimen luokan uroksista sai sinisen nauhan, joten arvelin meidän olevan vähintään kolmansia. Yllätys oli, kun meidät sijoitettiin toisiksi! Jekku sai lisäksi varasertin! Olin niin iloinen ja häkeltynyt, etten tajunnut edes onnitella voittajaa. Korjasin virheeni ja kävin vielä jälkikäteen onnittelemassa. Paras uros oli siis Bilgebump's Giddy. Jekku sai ihan todella, todella hyvän arvostelun.

"Excellent impression and expression. Correct masculin head. Very good earset. Very good topline. Very good coat texture. Well muzzeled, very good substance. Angulated very well. Correct format. Moves very well but little close behind."
AVO ERI, AVK2, PU2, SA, VASERT

Eli oikeastaan ainoa, mihin puututtiin, ovat liikkeet. Aiemmissa arvosteluissa on puututtu etujalkojen liikkeeseen, nyt puututtiin takaosaan. Eli ehkä vähän samaa linjaa kuitenkin.

Luupäillä meni muutenkin kivasti:
Luupään Demoni AVO ERI, AVK1, PN2, SERT (onnea vielä Demille sertistä!)
Luupään Hirmumyrsky JUN ERI, JUK1, SA
Luupään Bilekärpänen AVO EH AVK4
Luupään Fantastinen Keiju AVO EH AVK3

Ja vielä kuvatuksia:

Kuva: Anita Kallionpää

Kuva: Anita Kallionpää

Kuva: Kati Horne-Kosonen

Kuva: Kati Horne-Kosonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti