keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Agility + toko = aktiivinen viikko

Olemme taas aktivoituneet Jekun kanssa. Tai jo viime viikolla olisi tehnyt mieli mennä agilityyn, mutta se oli pari viikkoa kesätauolla, mutta nyt pääsimme. Koirakoita oli noin kahdeksan, joten jokainen ehti mennä vain kerran, mutta ei se mitään. Nyt tuli ainakin treenattua sitä odottelua. Siinä samalla Jekku tosin sai myös purkaa energioitaan leikkimisen muodossa, sillä ryhmässä oli aivan ihana espanjan vesikoiratyttö, jonka kanssa Jekku nurmikolla pyöri.

No, asiaan, eli agilityyn. Radalla oli ihan tavallisia esteitä, rengas, pussi, pari putkea ja kepit. Me menimme Jekun kanssa ensin, ja kun sanoin, että olemme vasta toista kertaa, ohjaaja ehdotti, että kokeilisimme putkea. Ensin ihan lyhyttä ja suoraa siten, että ohjaaja piti Jekusta kiinni, ja minä menin toiseen päähän kutsumaan Jekkua. Se ensin vähän ihmetteli, mutta tuli reippaasti läpi kehujen saattelemana. Tätä toistettiin pari kertaa, ja Jekku alkoi saada juonesta kiinni. Sitten putkea pidennettiin, ja edelleen meni hyvin. Myös kaarevan putken läpi Jekku tuli reippaasti. Hienoa! Sitten hyppäsimme, tai siis Jekku hyppäsi, ihan tavallisia esteitä, mutta tarkoituksena oli, että minä opettelen ohjaamaan. Taisin oivaltaa jotakin aika oleellista: kyllähän Jekku noita esteitä menee, mutta haaste on siinä, miten minä opin ohjaamaan! Entisenä tanssin harrastajana luulisi, että minulla olisi koreografiat hallussa, mutta nyt en äkkiä tiennytkään miten päin pyöriä, että ohjaan Jekun oikein ensin esteen taakse ja sieltä hyppäämään. Ohjaaja kehotti kokeilemaan tätä kotona ja lenkillä, ihan vaikka puiden ja muiden ympäri. Hyvänä muistutuksena, että harjoittelen heti alusta asti ohjaamaan molemmilta puolilta. Viimeisenä Jekku hyppäsi pari kertaa renkaan läpi. Sitten annoimme tilaa seuraaville. Kävimme vielä itsenäisesti ottamassa pujottelua, sillä viimeksi kerrottiin, kuinka se oikeaoppisesti menee.

Tänään olimme tokossa, sielläkin taas pienen tauon jälkeen. Viimeksi olimme edistyneempien ryhmässä, mutta nyt nössöilin ja menimme aloittelijoihin. Totesin tosin, että jatkossa voimme mennä edistyneempiin ihan hyvin. Teimme kaikkia ihan perusjuttuja, ja Jekulla meni hienosti! Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti