keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi paketissa

Tehdäänpäs taas näin vuoden lopuksi koonti kuluneesta ja luodaan katsaus tulevaan. Mikä toteutui, mikä ei? Alla taas kopioituna pätkiä viime vuoden lopuksi tekemästäni postauksesta.

Aloitetaan Jekusta.

Nyt se kisauran starttaaminen, hitto vie!

No kisaura startattiin, hitto vie! Ja vaikka itse sanonkin, ei ollenkaan pöllömmin startattukaan: nousimme nopeasti kakkosluokaan, josta sieltäkin on plakkarissa jo kaksi LUVAa. 


Taas on näyttelyistä ristiriitainen olo. Muotovalio tuo jo on, että vieläkö sitä veisi näytelmiin. Tammikuussa nyt ainakin taas. Yhtenä kaukaisena ajatuksena olisi viedä Jekku johonkin ulkomaiseen näyttelyyn testaamaan, miten käy. En vaan tiedä taloudellisesta tilanteesta, että onnistuuko sen puolesta.

Kas, tämäkin toteutui! Sen verran taloudellinen tilanne kesti, että pääsimme Viron reissulle Katin ja Demin kanssa. Sieltä sitten saldona Jekulle (ja Demille kans!) Viron muotovalion titteli. 


Aloitimme rally-tokon, mikä tuntuu aika kivalta. Sen treenaamista voisi jatkaa ja ehkä jopa aloittaa kisaaminen. 

Rally-tokoa ei sitten tullut sen koommin Jekun kanssa jatkettua. Kotona olemme jotain vähän tehneet, mutta siirsin Jalon Jekun paikalle rally-tokon syksyn ryhmään. Kisaaminen Jekun kanssa ei tullut oikeastaan edes mieleen.




Sitten Jalo.

Tämä onkin vähän hankalampi. No, tokon treenaamista ainakin haluan jatkaa, kunhan keksin, että missä. Luulen, että kisauran aloitus on liian hurja tavoite, mutta en sulkisi pois sitäkään mahdollisuutta. 

No joo, vähän oli todellakin turhan hurja tavoite. Toko jäi meidän osaltamme aika pitkälti kesään. Tai siis sen jälkeen en oikeastaan tokoa edes ole miettinyt. Mitään treeniryhmää ei meille löytynyt. Tai minä en sellaisen etsimisessä ollut tarpeeksi aktiivinen.

Joissakin mätsäreissä voisi käydä. En usko, että vielä ensi vuonna menisin mihinkään viralliseen näyttelyyn. Pelottaa koko ajatuskin jo ennalta: tuohan naurettaisiin varmaan kehästä ulos.

Eipä tullut käytyä. Se siitä.



Agilitya voisimme treenata itseksemme. Jos laji tuntuu kolahtavan, voisi syksyllä hakea ryhmäpaikkaa.

Eipä tullut treenattua tätäkään.

Jälkeä haluaisin treenata myös, kun taas keksisin, että missä.

Jälkeä aloittelimme vähän keväällä, mutta senkin treenaminen jäi hyvin satunnaiseksi. Olimme sentään mudiyhdistyksen jälkileirillä, missä sai vähän syvempää kosketusta lajiin.

Jalon vuosi ei siis ihan suunnitelmien mukaan mennyt, todellakaan. Mutta sille löytyi sentään lajiksi rally-toko vähän kuin varkain ja vahingossa, hyvä niin.

Ja sitten katsaus vuoteen 2015. Hmm...

Aloitetaan taas Jekusta.

En oikein tiedä, mitä tavoitteita Jekulle asettaisin. Näyttelyt on nyt meidän osaltamme näytelty, mikä hiukkasen harmittaa. Jäljelle ei taida jäädä oikein kuin agility. Joten panostamme siis siihen. Siinä tavoitteena on nyt kolmosiin nousu. Mitään sen kummempaa en uskalla tavoitella ensi vuonna. Tavoitteena on myös oma kehittymiseni ohjaamisessa.

Katsellaan sitä rally-tokoa sitten kevään mittaan tarkemmin. Sitä voisin treenailla itsekseni ja jos onnistuu, voisimme kisata. Onnistumisella tarkoitan sitä, että saammeko kisapaikkaa vai emme. Se lienee nimittäin melkoisen haasteellista.

Sitten Jalo.

Enpä tuota taida edelleenkään näyttelyihin viedä. Se edelleen kavahtaa vieraan kosketusta, joten ehkä siihen voisi panostaa. Kävimme sillä Kiva koirakansalainen -kurssilla jokusen kerran, joten sen testin voisi yrittää suorittaa.

Rally-tokoa jatkamme siis vakiryhmässä. Se tapahtui vähän kuin varkain, siis se ryhmään päätyminen, mutta hyvä niin! Jalon kanssa aion ehdottomasti aloittaa kisaamisen niin pian kuin suinkin saamme kisapaikan! Hui!

Jälkeä voisi treenata ihan omaksi iloksi, Jalo kun näyttää nauttivan kovasti kun saa käyttää nenäänsä.

Tokoakin voisi yrittää tehdä vähän tavoitteellisemmin taas, mutta tuskinpa mihinkään treeniryhmään sen kummemmin haen.

Hmm, näyttääpä tuleva vuosi nyt vähän tavoitteettomalta ja löysältä. Mutta ehkä voisi yhden vuoden nyt mennä ainakin näin ja katsoa, mitä eteen tulee. Ihan kivakin suunnata uuteen vuoteen vähän rennommalla otteella.

Kiitos kuluneesta kaikille mukanamme olleille!

Iloa ja menestystä vuodelle 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti