keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Itku ja hampaiden kiristys

Enpä ole tainnutkaan ennen kirjoittaa Jekun hammas- tai pikemminkin ienongelmasta. Sillä on siis toisella puolella alaetuien turvonnut oudosti. On tuosta jo aikaa, kun se huomattiin. Keväällä erikoisnäyttelyssä tuomari tulkitsi sen toispuoleiseksi alapurennaksi. Kesällä näytin sitä lääkärille, joka totesi, että kyseessä saattaa olla ikenen liikakasvu. Hän totesi, että jos tilanne kehittyy, pitää kääntyä uudelleen lääkärin puoleen.

Nyt sitten ien on jatkanut kasvuaan. Ei se Jekun syömistä kyllä tunnu mitenkään haittaavan, mutta leikkimistä ja lelun retuutusta kyllä. Ja muutenkin ajatelimme, että kyllä Jekun pitää käydä näyttämässä hampaitaan lääkärille uudelleen.

Varasin ajan Vettorista ja sieltä hammasspesialistilta. Hän totesi, että liikakasvusta on kyse ja että se pitäisi leikata. Mikään hengen hätä ei ole, mutta parempi ennemmin kuin myöhemmin. Saimmekin ajan jo heti ensi tiistaiksi. Leikkauksessa siis ientä leikataan ja mahdollisesti se alaetuhammas poistetaan. Iennäyte lähetetään toki myös patologille tutkittavaksi. Yleensä nuo ovat tupanneet olla ihan hyvälaatuisia.

Vielä en osaa sen kummemmin jännittää tai murehtia. Katsotaan sitten tiistaina. Tiistaina, tai viimeistään joskus ensi viikolla, palaan sitten asiaan sen suhteen, miten itse operaatio sujui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti