maanantai 15. joulukuuta 2014

Varaslähtö sairastuvalla

Varsinaisesti ajattelin päivitteleväni sairastuvan kertomuksia ehkä huomenna, mutta Jekku päättikin ottaa varaslähdön. En tiedä, mitä tapahtui, mutta lauantai-iltana Jekku alkoi ontua toista etutassuaan. Olimme sohvalla koko sakki. Jekku hyppäsi pois ja kävi lattialle makaamaan. Kun se nousi siitä ja lähti kohti sohvaa, se ontui. En keksi muuta kuin että se on siinä alas hypätessään jalkaansa jotenkin satuttanut. Missään vaiheessa se ei älähtänyt kivusta, ei hypätessään tai sen jälkeenkään. Siksi tuo äkillinen loukkaantuminen niin yllättikin.

Olin niin ajatellut, että olisimme eilen päässeet pitkästä aikaa schipperketreffeille, varsinkin, kun nyt olisi ollut pikkujouluisaa menoa ja glögiä ja pipareita. Mutta eipä tuollaisen kolmella jalalla koikkelehtivan kanssa sinne voinut lähteä.

Tänään tassu on tuntunut vaivaavan enää lähinnä ylös noustessa. Kun Jekku pääsee liikkeelle, se kyllä posottaa menemään ihan reippaasti. Eilen se vielä oli selkeästi kipeämpi, ja Jekku varoi tassuaan melkoisesti. Käytimmekin pojat erikseen kävelyillä, jotta Jalo pääsi pidemmälle ja että Jekku sai tyytyä vähän lyhyempään lenkkiin.

Katsotaan nyt, miten homma kehittyy. Huomenna siis on se hammasoperaatio. Tietysti samalla voisi kysyä, ehtisivätkö tutkia tassua. Toisaalta sille ei varmaan mitään voi kumminkaan tehdä... Ehkä saa olla ja odottelemme, josko se parantuisi itsekseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti