tiistai 9. joulukuuta 2014

Vain pakki puuttuu

Hiljaiselomme jatkuu, pahoitteluni. Ehkäpä tässä hiljalleen joulun lähestyessä voisi aktivoitua. Ehkä.

Eilen vähän aktivoiduin saadessani ahaa-elämyksen katsellessani rally-tokon ensi vuoden kisakalenteria. Olen jo pitkin syksyä kuullut juttua, että kokeisiin on vaikea saada paikkoja, sillä tulijoita olisi enemmän kuin paikkoja. Huomasin myös, ettei täällä lähistöllä juuri kisoja järjestetä. Tammikuussa olisi yksi, joten minäpä laitoin tiedustelua menemään. Kuten arvasin, niin kisa- kuin varapaikatkin olivat jo täynnä. Mutta koska rohkenin näin pitkälle, sain taas lisäinspiraatiota treenaamiseen.

Jätimme siis temput sikseen ja palasimme rally-tokon liikkeisiin. Eilen aloitin paikalla makuusta minun kiertäessäni koiran ympäri. Tämä sujuu Jalon kanssa (kotioloissa ja hihnatta, huom.) kuin nakutettu. Jekku ei malttaisi pysyä aloillaan. Sitten otimme murheenkryyniämme, peruutusta. En ymmärrä, miten tämä onkin osoittautunut niin vaikeaksi jutuksi! Jalo yrittää koko ajan painaa pers... häntää maahan. Se siis tarjoaa istumista oikeinkin sujuvasti. (Öhöm, ehkä on joskus päässyt käymään niin, että palkka onkin lennähtänyt vähän väärin...) Nyt sitten tungen makupalaa Jalon kuonon eteen ja liikun itse eteenpäin työntäen Jaloa taaksepäin. Se ihan sujuu, parin askeleen verran. Mutta kun tuntuu, että Jalo ei ihan oikeasti käsitä, mistä nyt on kyse. Onko tämä nyt edelleen sitä, että se ei hahmota takapäätään? Hei, help! Vinkkejä?

Tänään treenasimme niin, että vedin sänkyä irti seinästä, kävelin itse sinne väliin, pyysin Jaloa perääni ja sitten toiseen suuntaan pois. Ei, kun istumaan kävi hän. Aargh! En voi ottaa kovin montaa toistoa, kun tässä nyt tuntuu, että minulla itselläni alkaa mennä hermo, kun koirat eivät tajua. Vaikka ei se niiden vika tietenkään ole, jostain syystä emme nyt vain pääse samalle aaltopituudelle tämän liikkeen kanssa. Ehkä otan tätä nyt ihan pienillä toistoilla ja usein ja yritän sitten siihen oheen kehittää jotain, josta koirat tykkäävät.

Jaa niin, kisaamaan olisin lähtemässä juurikin Jalon kanssa. Jekku saa tehdä ihan muuten vaan noita liikkeitä. Katsotaan sitä kisaamista mahdollisesti sen kanssa sitten joskus myöhemmin. Siis rally-tokossa, agilityahan aion jatkaa heti tammikuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti