keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Lystimbitto Raumall

Eilen koitti aika kesän ensimmäisen road tripin, jonka suuntana oli Rauma ja Rauman seura- ja käyttökoirien järjestämät agilitykilpailut. Ensimmäinen kerta myös, kun suuntaamme kisaamaan ns. kotiseudun ulkopuolelle. Viimeksihän Tsaulla Jekku selvästi vierasti uutta ja outoa ympäristöä. Siksi ajattelinkin, että olisi nyt kesän aikana hyvä vähän kierrellä lisää uusia paikkoja.

Oma kisafiilikseni oli eilen jotenkin kateissa. Kisa alkoi selvästi myöhässä, ja rataa rakennettiin hartaasti. Juuri, kun kisaajat radan reunoilla olivat tirkistelleet esteiden järjestystä ja miettineet jo valmiiksi ohjauskuvioita, järjestystä vaihdettiin ja esteiden sijaintia muutettiin. Eipä tuo nyt sinänsä niin vakavaa ole, oli siinä kuitenkin se viisi minuuttia ihan virallisesti aikaa tutustua rataan. Jännitin taas keppejä ja uumoilin, että Jekku suuntaa renkaalta putkeen keppien sijaan. Sen sijaan ohjasin alun huolimattomasti ja Jekku tuli tykkänään kolmannen esteen ohi. Kepeille se tuli sisään toisesta välistä. Taisipa siellä jäädä jokin toinenkin este suorittamatta. Aivan katastrofi siis koko rata.

Toisena oli hyppyrata, jolle se mennä tutustumaan heti. Siellä ehti siis pyöriä kerrassaan hartaasti. Rata vaikutti jotenkin kivan vauhdikkaalta. Oli kivaa, kun sai tutustua niin kauan, jotta ehti pyöritellä mielessään erilaisia ohjausvaihtoehtoja. Tässä jännitin eniten, yllätys yllätys, keppejä. Suuri osa teki kepit niiden vasemmalta puolelta ottaen koiran sisään ikään kuin niistona. Minä päätin mennä vahvemmalta puoleltamme oikealta niin, että vedin Jekkua putkesta vähän kauemmas, jotta sain suoran linjan kepeille. Ja sehän sujui! Jee! Jokin onnistuminen sentään. Muutenkin radan loppu meni hienosti. Harmi vaan, että sössin aika helpossa paikassa radan alussa, kun olin valssissa myöhässä ja Jekku sujahti suoraan putkeen. Mutta tähän rataan saatoin muuten olla oikeasti tyytyväinen.

Oli kyllä kiva saada taas uusia kokemuksia! Nyt pitäisi saada omaa fiilistä ja asennetta paremmin kohdilleen ennen seuraavia kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti