sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Turun eläinhoitolan avoimet ovet

Suuntasimme eilen Äitin kanssa kirjamessuilta Turun eläinhoitolaan, jossa oli avoimien ovien päivä. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun kävin tuolla uudessa hoitolassa. Vanhassa paikassa Impivaarassa olen käynyt useammankin kerran. Oi, miten hieno tuo uusi hoitola on! Nykyaikaiset ja siistit tilat, minkä lisäksi tilaa on paljon. Tulimme Äidin kanssa molemmat hyvälle mielelle: kyllä hoitola on uudet tilansa ansainnut! Itseäni jäi harmittamaan, kun en ehtinyt käydä kaupassa hakemassa lahjoitusruokaa, mutta kilautimme sentään muutamat kolikot keräyslippaaseen. Avointen ovien päivä oli saanut ihmisiä kyllä sankoin joukoin liikkeelle, ja lahjoituksiakin näkyi tulleen runsaasti, vaikka itse en korteani kekoon kantanutkaan.

Tiesittekö muuten, että Turun eläinsuojeluyhdistys on perustettu jo vuonna 1871? Täällä on siis pitkät perinteet eläintensuojelussa. Se on hienoa se! Eläintensuojelu on minusta tärkeää, eikä siitä voi puhua liikaa. Tosin itse en ole aihetta täällä blogin puolella koskaan sivunnut. En myöskään ole mikään "kettutyttö", mutta jo ihan jokapäiväisessä elämässä voi vaikuttaa huolehtimalla omasta lemmikistään hyvin. En pysty ymmärtämään ihmisiä, jotka kohtelevat eläimiä kaltoin, en vain pysty. Itselleni on opetettu jo pienenä, että eläimiä (kuten myös luontoa) tulee kunnioittaa ja kohdella hyvin.

Ostin eläinhoitolasta seinäkalenterin ensi vuodeksi (niitä voi muuten tilata täältä: http://www.huuto.net/kohteet/turun-elainsuojeluyhdistys-kuvakalenteri-2013/238907947) ja sain kaupanpäälle Markku Lappalaisen kirjoittaman kirjan Eläinten asialla (2002). Se kertoo turkulaisen eläinsuojelutyön historiasta aina sen alkuajoista nykypäivään asti. Aloin lukea kirjaa illalla, mutta kovin pitkälle en päässsyt: kuvat ja tarinat alkoivat ahdistaa sen verran pahasti. Kirja alkaa otteella eläinsuojelulaista. Tuohon otteeseen on hyvä lopettaa tämä postaus.

"Eläimiä on kohdeltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen eläimille on kielletty. Lisäksi eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä sekä otettava huomioon eläinten fysiologiset tarpeet ja käyttäytymistarpeet.
Eläimen liiallinen rasittaminen ja kohtuuttoman ankara kurissa pitäminen ja kouluttaminen sekä liian kovakourainen käsittely on kielletty. Eläimen sitominen tarpeetonta kärsimystä tuottavalla tavalla on kielletty. Eläimen on annettava levätä kunnolla ja lisäksi sen on saatava liikkua."
Eläinsuojelulaki 3§ 6§

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti