sunnuntai 21. lokakuuta 2012

October show 2012

Syyslomastani tuli melkoisen koiraharrastuspainotteinen: torstaina olin agilityepiksissä töissä, lauantaina agilityssa ja tänään näyttelyssä. No, kivaa on ollut! Tänään siis loman huipennuksena koiranäyttely Turun messukeskuksessa.

Minua vähän jännitti taas aamusta. Että miten Jekku käyttäytyy ja miten se suhtautuu, kun ensimmäistä kertaa on vastassa miestuomari. Siis lähinnä sitä mietin, että suhtautuuko se naisiin ja miehiin eri tavalla.

Hyvin Jekku suhtautui, eikä oikeastaan ollut moksiskaan. Se oli ehkä jopa paremmin kuin ennen! Tällä kerralla tuomari ei seisottanut koiraa pöydällä kovinkaan kauaa, vaan enemmänkin tarkasteli koiran liikkeitä ja seisotti koiraa lattialla. Hän huomautti, että kävellessä Jekku katsoo tiiviisti minuun, jolloin hän ei voi nähdä koiran etuosan liikkeitä kunnolla. Minun ei pitäisi jutella sille, vaan vaan posottaa eteenpäin. Hän kehotti myös näyttämään oikeaa kättäni, että siellä ei ole mitään tavoittelemisen arvoista. Olipa muuten vaikeaa kävellä niin, etten katsonut, miten Jekku tulee! Olen kyllä todella tyytyväinen Jekun esiintymiseen! Varsinkin siinä lattialla se seisoi hienosti, eikä minun tarvinnut korjata sitä kuin pari kertaa.

Jekku sai punaisen nauhan ja sijoittui avoimen luokan urosten kakkoseksi, eli näyttelykielellä tuloksena AVO ERI AVK2. SA:ta ei tällä kerralla herunut. Tiedän ja myönnän toki, että ERI on (varsinkin KV-näyttelyssä) erinomainen, mutta silti jäi vähän kaihertamaan. Jekku on päässyt jo niin lähelle, mutta silti jää uupumaan sertistä. Päätin, että menemme vielä ainakin tammikuun Turun näyttelyyn ja sitten harkitsen jatkoa. Jotenkin nälkä tuntuu kasvavan syödessä.

Tässä vielä arvostelu, på svenska.

"2½ årig hane med bra proportioner. Maskulint huvud som kunde ha aningen mera bredd i skallen (?) o. ngt kortase nösparti. Fina ögön & örön. Lagom hals. Välkroppad. Bra benstomme. Rör sig fint från sidan men slänger en del med frambenen. Bra pälsstruktur. Trevligt temperament."

Etenkin viimeinen virke on mielestäni ihastuttava. Pari kohtaa tuolla on hieman epäselviä, mutta noin kokonaisuutena todella hyvä arvostelu. Tuomarina oli siis ruotsalainen Johan Andersson.

Muutenkin Luupäillä meni hyvin. Tässäpä muiden tulokset:
Diktaattori ”Velmu” VAL, ERI, VAK3, PU4
Hirmumyrsky ”Hani” JUN, ERI, JUK1, SA, PN3, SERT
Bilekärpänen ” Pimu” AVO, ERI, AVK1
Demoni ”Demi” AVO, ERI, AVK2
Fantastinen Keiju ”Vilma” AVO, EH, AVK3

Hyvä Luupäät, ja onnea Hanille ekasta sertistä!

Olimme kehän reunalla jo hyvissä ajoin, joten jouduimme tovin myös odottelemaan. On hyvä huomata, että Jekku ei arastele näyttelypaikan hälinää. Siinä kun odottelimme muiden schipperkejen kanssa kehään pääsyä, meitä lähestyi eräs mies, jolla oli rinnassaan tuomari-kyltti. Hän katsoi minua ja tuli englanniksi kysymään, saisiko ottaa Jekusta kuvan. Itse seisoin juuri huulirasvatuubi kourassani, mutta suostuin toki kuvaan. Heivasin huulirasvan syrjään ja siitä lennosta asettelin Jekkua kuvaan. Muut sanoivat, että Jekku seisoi oikein nätisti. Enää mietityttää se, kuka tuo mies oli, ja miksi hän kuvan halusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti