perjantai 26. lokakuuta 2012

Omatoimitreeniä

Eilen meillä oli omatoimitreenit, sillä toinen kouluttuja oli itse jossakin koulutuksessa ja toinen sairaana. No, eipä tuo mitään, me sitten treenasimme itseksemme. Saimme itse vaikuttaa rataan: joko teemme samaa rataa kuin edellinen ryhmä, tai voisimme tehdä esim. samaa Evan rataa, jota teimme lauantaina. Evan rata oli kyllä hauska, mutta päädyimme valmiiseen rataan, jotta pääsimme heti tositoimiin.

Rata oli aika simppeli, eikä mitään ihmeempiä pyörityksiä ollut. Teimme suunnilleen näin: hyppy, hyppy, mutkaputki, rengas, hyppy, A-este. Tuon jälkeen oli vähän varioimisen varaa. Joko saattoi lähteä hypyn kautta kepeille tai palata A:lle ja siitä hypyn kautta suoraan putkeen ja kahden hypyn kautta loppuun. Itse valitsin tuon jälkimmäisen vaihtoehdon.

Toisaalta omatoiminen treeni oli vaihteeksi ihan kivaakin, mutta itselläni se jää vähän ponnettomaksi. Ekalla kerralla tein radan pari kertaa läpi ja se oli siinä. En itse osaa puuttua mahdollisiin virheisiin, enkä keksi, mitä kohtaa jäisi hiomaan.

Kepit olivat aluksi ilman pleksejä, mutta uhkarohkeasti kokeilin niitä silti. Jekku meni yllättävän pienellä käsiohjauksella! Jee. Myös A:lla se osasi nyt ottaa paremmin kontaktin kuin ennen. Lopuksi keppeihin laitettiin pleksit, ja niiden kanssa menee jo melko sujuvasti. Vauhtia ei ole vielä paljoa, mutta ei sen niin väliä. Pääasia, että menee oikein ja että Jekku saisi ideasta kiinni.

Ihan loppuun teimme putkirallailua. Eli melko kovalla vauhdilla putkesta putkeen uudelleen ja uudelleen. Kosti-snautserin omistaja osaa katsoa ja kommentoida onneksi aika hyvin. Hän huomautti, että Jekku tekee kahden suoran putken välissä melko laajan kaarteen, joten minun pitäisi ilmaista suuntaa Jekulle sen vielä ollessa putkessa. Viimeisellä kerralla huutelinkin sen nimeä, joten se kääntyi vähän paremmin. En tiedä, olinko aiemmin kunnolla tajunnutkaan, että putken jälkeen koira kääntyy siihen suuntaan, mistä omistaja sen on putkeen lähettänyt. Eli kun radalla oli rinnakkain kaksi suoraa putkea, ja lähetin Jekun oikeanpuoleiseen putkeen sen vasemmalta puolelta, Jekku putken jälkeen tiesi kääntyä vasemmalle siihen toiseen putkeen. Kun lähetin sen putken oikealta puolelta, se kääntyi puolestaan toiseen suuntaan. Kappas. (Ja 10 pistettä sille, joka tajusi tästä selityksestä jotain...)

Sellainen yllättävä vaikeus nyt oli, että Jekku ei meinannut aluksi jäädä esteen taakse odottamaan lupaa lähteä, vaan lähti ihan itsekseen tulemaan. En tiedä, johtuiko hallissa olevasta yllättävänkin kovasta metelistä, eli häiritsikö se jotenkin keskittymistä, vai olisiko johtunut siitä, että Evan kanssa tehtiin niin, että hän piti Jekkua paikoillaan ennen lähtöä. Jos Jekulle siitä jäi jotenkin epäselvä olo lähdön suhteen. Tein sitten pari kertaa niin, että jätin sen esteen taakse, kävelin edestakaisin ja palasin palkkaamaan. Tämän jälkeen sille jotenkin muistui mieleen, mitä "odota"-käsky oikein tarkoittikaan.

Oli kyllä oikein hauskat ja vauhdikkaatkin treenit! Paljon saimme aikaiseksi, mutta kyllä minä silti pidän siitä, että joku on oikeasti ohjaamassa ja kouluttamassa. Paremmin silloin ehkä kehittyy kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti