maanantai 8. lokakuuta 2012

Kupittaalla puistossa

Tänne on avattu jokin tovi sitten uusi koirapuisto, vieläpä tähän melko lähelle meitä. Tai no, lähelle ja lähelle. En osaa arvioida, mikä koirapuistosta on meitä lähinnä: Kupittaa, YO-kylä vaiko Kakolanmäki. Kupittaa näistä on ehkä sellaisella suunnalla, että siellä tulee muutenkin liikuttua. Vaan enpäs ollut koirapuistossa käynyt. Tiedostin, että sellainen on avattu mutta en saanut aikaiseksi lähteä käymään. Eräs satunnainen koiranulkoiluttaja myös puistoa kehui, mutta silti jäin vaan miettimään, että mañana.

Onneksi eräs luupäistä oli aktiivinen ja postasi facebookiin kuvia kyseisestä puistosta. Siitä se ajatus sitten lähti. Että pitäisikö järjestää pienimuotoiset Luupäätreffit sinne. Ja mehän järjestimme. Meitä oli lopulta Demi&Hani, Nemo ja Jekku. Kivaa tuntui tyypeillä olevan. Nemo on Jekkua pari vuotta vanhempi uros, mutta ihan hyvin pojat juttuun tulivat.

Jekku juoksi vuoroin Demin, vuoroin Hanin perässä. Nemo alkoi kaivaa kuoppaa maahan, jota sitten Demi ja Hani vuoroin jatkoivat. Kun muut kolme olivat saaneet oman tinkinsä täyteen, jatkoi Jekku vielä hetken urakkaa. Viimeaikaisten sateiden seurauksena puistoon oli muodostunut isohko lätäkkö, tai melkein lammikko, jossa piti vähän jalkoja uittaa. Kukaan Luupäistä ei kuitenkaan sen enempiä intohimoja lutakkoa kohtaan osoittanut.

Oli kyllä kivat pienet treffit, täytyy treffata taas! Puisto sijaitsi ihan mukavalla paikalla. Plussaa oli myös se, että aitaukseen mentäessä oli ensin ns. "tuulikaappi". Eli aitaukseen mentiin kahden portin läpi. Porttien välissä koiran saattoi päästää irti, joten se pääsi vapaana sisälle puistoon. Tämä varmasti säästää monilta kiistoilta, joita syntyy, kun hihnassa oleva koira tulee aitaukseen. Pieni miinus puiston askeettisuudesta: siellä ei ollut oikein mitään. Alustakin oli puuhaketta ja isoja kivimöhkäleitä. Kivet olivat sitä luokkaa, etteivät varmasti tunnu kivoilta, jos koirat intoutuvat painiin niiden päällä. Täytyy silti olla tyytyväinen, että niinkin lähelle keskustaa on vihdoin saatu koirapuisto!

Kuvassa etualalla Hani, jota seuraa Jekku. Viimeisenä jonossa Demi.


Kuva: Kati Horne-Kosonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti