tiistai 25. lokakuuta 2011

Keppiä ja porkkanaa?

Ei, vaan keppejä ja nakkeja, sekä pöytä. Tätä oli ohjelmassa agilityssa eilen. Kepit ja pöytä siis esteinä, nakit palkkiona, selvennettäköön. Eipä mitään erityisiä ongelmia noidenkaan kanssa. Keppien sujuvaksi treenaamiseen mennee aikaa paljon, mutta kai tämäkin nyt jonkinlainen alku oli. Teimme vain neljän kepin sarjan ja välissä oli verkko helpottamassa menoa. Pöydälle Jekku ei ehkä hypännyt niin sujuvan sulavasti, kuin olisi voinut odottaa, mutta ihan kivasti kuitenkin. Se jäi vähän siihen pöydän vierelle epäröimään ennen kuin hyppäsi nakin perään. Päätin, että pöydällä Jekun pitää istua. Sai siis valita seisomisen, istumisen ja makaamisen välillä, ja mielellään tuossa samassa asennossa treenata sitten aina. Varsinaisten sääntöjen mukaan pöydällä tulee olla vähintään 5 sekuntia.

Lisäksi eilen meidän käskettiin harjoitella sitä, että jätämme koiran esteen taakse odottamaan ja kuljemme itse kauemmas. Koiran piti siis pysyä paikoillaan, eikä se saanut varastaa esteelle. Tämä harjoite oli varsinkin meille oikein hyvä, sillä Jekku on yleensä niin malttamaton jo lähtemään hyppyyn. Nyt se odotti todella hienosti ja istui vähän raukkanakin siinä esteen takana kuin kysyen, että mitä, enkö ihan oikeasti saa hypätä? Pari kertaa sitten annoin sille luvan hypätäkin.

Kurssi on nyt puolessa välissä, eli neljä kertaa on vielä jäljellä. Noilla kerroilla on vuorossa A-este, rengas, keinu ja kertaus. Tältä alkeiskurssilta saamme sitten oikeuden jatkaa alkeisjatkokurssille, jonne ajattelin kyllä ehdottomasti mennä! Sen verran kivaa tämä on ollut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti