tiistai 22. kesäkuuta 2010

Torikahvilla

Tänään on ollut aikamoinen päivä, eikä kello ole kuin vasta puoli kaksitoista! Jekku heräili puoli kuudelta ja Mies lähti käyttämään sitä ulkona. Kun pojat tulivat sisälle, Mies ehdotti, että pitäisikö minunkin jo herätä, jos vaikka lähdetään jonnekin, kun on hieno ja aurinkoinen aamu. Nousin ylös, joimme kahvit, ja lähdimme viereisen kunnan hiekkakuopille. Mies valokuvaili ja minä ulkoilin Jekun kanssa. Jekku oli ihan innoissaan uusista maisemista ja uusista hajuista. Pari kertaa se vähän kahlaili vedessä, mutta ei mennyt pidemmälle.

Olimme ennen yhdeksää jo takaisin kotona ja päätimme lähteä kaupungille. Torille ei ole kovinkaan pitkä matka meiltä, mutta se otti silti aikansa, sillä useat ihmiset pysäyttivät meidät ja jäivät ihastelemaan Jekkua. Vaikka itsekin olen aina ihastellut vastaantulevia koiria, on silti ollut hieman yllätys, miten paljon ja useasti ihmiset tulevatkaan juttelemaan. Olen asunut tässä samassa talossa jo kuusi vuotta, mutta en silti tunne kaikkia naapureita. Nyt Jekun myötä heihinkin on tutustunut.

Lopulta pääsimme siis torille ja menimme torikahvilaan istuskelemaan. Kuten arvata saattaa, myös siellä saimme paljon juttuseuraa. Jekku käyttäytyi todella hyvin, ja oli edelleen rohkea ja reipas.

Lopuksi kävimme kauppahallissa, tai siis minä kävin ja Mies odotti Jekun kanssa ulkona. Entiset työkaverini tulivat ulos tervehtimään Jekkua, kun kerroin heille, että meille on tullut koiranpentu. Myös he olivat ihastuksissaan.

Lähdimme kohti kotia. Minä poikkesin kauppaan ja Mies jatkoi Jekun kanssa kotiin. Kuulemma edelleen ihmiset olivat pysäytelleet parivaljakkoa. Joku hieman humalainen mies oli jäänyt juttelemaan pitkäksi aikaa ja varoittanut, että koiraa ei sitten kannata jättää kaupan ulkopuolelle yksin odottamaan, ettei sitä vaan varasteta. Lopuksi tämä mies oli kuitenkin ehdottanut, että näin pienen koiranhan voisi laittaa vaikka sellaiseen säilytyslokeroon! Kaikkea sitä kuulee.

Nyt Jekku on aivan väsyksissä, eikä ihme. Tänään ei ole enää muuta ohjelmaa, joten se saa nyt lepäillä ihan rauhassa. Torstaina lähdemme kohti Itä-Suomea, jossa vietämme juhannuksen. Tiedossa on siis pitkä automatka ja paljon uusia tuttavuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti