lauantai 21. syyskuuta 2013

Perjantai-illan huumaa

No, ehkä varsinaiseen huumaan on vielä matkaa, mutta eilen oli kyllä hyvä fiilis taas treenata. Outoa, miten yhden taukoviikon jälkeen on taas erilainen jännitys mennä treeneihin: osaako sitä mitään, mitä kaikkea parissa viikossa on unohtanut... Ja juuri kun pääsimme taas alkuun, ensi viikolla tulee taas tauko. Sen jälkeen toivottavasti loppusyksyn pääsisimme säännöllisesti paikalle perjantaikerhoomme. En voi sanoin kuvata, miten mahtavaa on olla mukana juuri tuossa treeniryhmässä!

Rata oli tällä kerralla mielestäni suhteellisen helppo. Siinä oli pari takaakiertoa, mutta muuten suhteellisen suoraviivaista menoa. Joillekin koirille hämykohta oli kahden ekan esteen jälkeen, kun piti mennä puomille, vaikka puomin alta kulki aika houkuttelevasti putki. Osa koirista sujahtikin siis sinne. Jekun kanssa tätä vaaraa ei ollut, kun kontakteillehan se menee, jos itse saisi valita. Nyt se oli siis helppo ohjata oikealle esteelle. Yhden harmittavaisen lentokeinun se teki ja kepeille jäimme junnaamaan. Oikeastaan osasin arvata, että kepit menevät ihan kivasti, jos ohjaan ne vasemmalta puolelta. Tämä rata olisi vaatinut ohjaamista oikealta (ja ylipäätään ne pitäisi pystyä ohjaamaan molemmilta puolilta), eikä se sujunut ensinkään. Olen silti oikein tyytyväinen suoritukseemme. Tuntui oikeasti todella hyvältä tehdä Jekun kanssa rataa! Oikeastaan ihan ensiksi tein radan pari kertaa läpi Olavin schipperken, Fantan, kanssa. Oli hauska päästä ohjaamaan vierasta, 3. luokan koiraa. Itse olin vähän epävarma, joten se näkyi Fantan menossa, mutta kyllä se hienosti teki silti!

Jalo oli mukana taas vähän ottamassa tuntumaa hallin fiilikseen. Se osaa olla ihan rauhallisesti kentän laidalla, paitsi sitten, kun nenän edestä joku kiitää putkeen ja siitä hypyille. Pari kertaa Jalo haukkui intoaan päästä mukaan, muun ajan se lähinnä makoili ja katseli. Kuulinpa myös kommentin, että Jalo on harvinaisen rauhallinen rotunsa edustaja!

Jekun valiokuvia ei ole vieläkään, pahoittelut. Tänään, jos ilmojen haltija suo, olisi tarkoitus nuo kuvat vihdoin ottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti