sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Epikset

Tänään oli Turun seudun Koirakeskuksessa epäviralliset agilitykisat, joihin päätin osallistua. Huomasin koko tapahtuman vasta eilen, mutta onneksi täksi päiväksi ei ollut muuta ohjelmaa, joten pääsin lähtemään kisoihin. Ajattelin, että kannattaa hyödyntää kaikki tällaiset mahdollisuudet, että saa taas vähän kosketusta lajiin. Ylipäätään kilpailut tuovat hyvää kokemusta niin minulle kuin Jekullekin.

Ilmoitin meidät kahteen luokkaan: startti- ja mölliradalle. Starttirata oli todella todella simppeli: pelkkiä hyppyjä ja nekin aseteltu aika selkeään ympyrään. Ehkä vähän koppavastikin siinä ajattelin, että se pitäisi klaarata ihan hyvin. Vaan kuinkas kävi! Jekku jäi hyvin ekan esteen taakse ja suoritti sen moitteettomasti mutta sitten ennen toista estettä se taas havaitsi jonkin hyvän hajun ja jäi sitä nuuhkimaan. En meinannut saada uudelleen kontaktia siihen. Tämän jälkeen se meni muutaman esteen taas hyvin, kunnes jäi taas haistelemaan ja haahuilemaan radalle. Tulos oli siis se, että aikamme oli todella hidas ja virhepisteitä tuli 15.

Mölliradalla oli sitten esteiden lisäksi suora putki, pituus ja muuri. Tällä radalla piti myös hieman miettiä, miten olisi parasta ohjata. Vähän jännitin, jääkö Jekku taas haistelemaan hajuja, mutta aika hyvin se tuli. Yhden kerran se jäi haahuilemaan, sitten itse ohjasin sen huonosti hypylle, joten Jekku posotti ohi. Korjausliikkeen myötä ohjaus putkeen jäi huonoksi, mutta sinne Jekku meni ja loppuradan teki puhtaasti. Tästä radasta meille tuli 10 virhepistettä.

Tietysti kaikki ylimääräiset haahuilut radalla söivät aikaa, mutta taitaa Jekku siltikin olla vähän hidas. En tiedä, miten vauhtia saisi lisää. Tai ehkä ensin pitäisi saada enemmän varmuutta suorittaa esteet ja vasta sitten lisätä vauhtia.

Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että tuli mentyä. Nyt joku täällä on vähän väsynyt, enkä nyt varsinaisesti viittaa itseeni. Huomenna alkaakin sitten ATT:n agilityn kesäkurssi! Jee! Sitä on yhteensä neljä kertaa. Yritän vaikka joka kerran jälkeen kommentoida, mitä olemme tehneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti