torstai 26. heinäkuuta 2012

Koirahierojalla

Koska Jekku tuntui siellä agilityn kesäkurssilla olevan jumissa, päätin varata kouluttajan suosituksesta ajan koirahierojalle. Kun esittelin idean Miehelle, tämä totesi silmät pyöreinä, että en kai ole tosissani. No, olinhan minä. Sanokaa ja ajatelkaa mitä haluatte, mutta itse koen tämän tärkeäksi.

Olimme tänään sitten Jekun kanssa Raisiossa DH-fysiossa. Paikkaa meille suositteli kurssitoveri. Jekkua vähän jänskätti mutta uteliaisuus voitti ja se asteli sisään. Ensin sen piilotteli selkäni takana mutta hierojan tarjoamat namit saivat sen astumaan esiin. Ja voih, miten jumissa raukka onkaan! Hieroja kyseli tarkaan mahdollisista aiemmista vammoista ja vahingoista. Kerroin, että keväällä toinen takatassu oli pitkään kipeä. Mieleeni muistui myös, kuinka eräs isompi koira kerran pääsi runttaamaan Jekkua niin, että Jekku ulvahti kivusta. Tästä on aikaa tosin jo ainakin puoli vuotta. Jekkua tunnustellessaan hieroja totesi, että mitä todennäköisemmin Jekku on venäyttänyt selkänsä tuon ison koiran otteessa ja siitä johtuu osa jumituksesta. Kehotti varovaisuuteen vastaisuudessa isojen ja villien kavereiden kanssa.

Kerran Jekku ihan kirjaimellisesti yritti kiivetä kaulaani, kun sitä ilmeisesti sattui kovin. Välillä se rentoutui, kunnes vastaan tuli taas kipeitä kohtia. Jekulla on siis erinäisiä jumituksia ihan kauttaaltaan. Ainakin kerran menemme vielä, mutta itse varaudun käymään ehkä useamminkin. Haluaisin kuitenkin saada Jekun kuntoon. Hieroja kyseli, eikö Jekku sitten yhtään ole agilityssa himmaillut. No ei ole ei. "Taitaa kyllä totisesti rakastaa sitä, jos jumeista huolimatta suostuu menemään esteitä" totesi hieroja.

Jekkua on tässä viime aikoina luultu hämmentävän usein mittelspitziksi. Ihmiset sanovat, että Jekku on niin pörröinen. Yksi syy saattaa olla se, että se on ollut niin kivulias kaikkialta, että on ikään kuin vetänyt itseään kokoon. Jo tämän ensimmäisen hierontakerran myötä tuntui, että Jekku sai selkäänsä lisää pituutta.

Toivotaan, että saataisiin Jekku nyt vetreäksi! Saimme peruutuspaikan Elina Jänesniemen koulutukseen, joka tosin on vasta elokuun lopulla. (Kuka vielä väittää, ettei facebookissa roikkuminen kannata! Sieltä minäkin tuon peruutuspaikan bongasin ja nopeana ilmoittauduin.) Näyttäisi myös lupaavalta pienryhmäpaikan suhteen, mutta lopullista varmistusta en ole saanut, joten palailen sen tiimoilta asiaan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti