tiistai 1. marraskuuta 2011

A:ta ja muuta

Eilen oli melkoisen onnistuneet agilitytreenit! Olen melkein liekeissä täällä Jekun puolesta. Niin kivaa oli. Vuorossa oli siis A-este, joka näyttäisi olevan Jekun suosikki. Jo aiemmilla kerroilla sillä on ollut kova hinku kiipeämään ja nyt se meni esteen sellaisella vauhdilla, että minulla ja kouluttajalla oli täysi työ pysyä perässä. Tarkoitus oli lähinnä vain koittaa, että koira esteen suorittaa. Tämän jälkeen estettä ei suoriteta ennen kuin kontaktit ovat kunnolla hallussa. Meillä ei todellakaan ole.

Eilisellä kerralla ei siis ollut muuta varsinaisesti ohjattua toimintaa kuin tuo A-este. Sen lisäksi sai itsekseen tai parin tms. kanssa treenata kontaktia, keppejä, hyppyjä, putkea, pöytää. Eli siis kaikkea, mitä tähän mennessä olemme tehneet. Vähän sydämentykytyksiäkin saatiin. Olin kokeilemassa Jekun kanssa hyppyä ja siitä putkea, ja vähän matkan päässä pöytää oli harjoittelemassa toinen koirakko. Jekku lähti hienosti käskystäni hypylle ja suuntasi putkeen, kun tämä toinen koira "putkeen"-käskyn kuultuaan myös päätti suunnata sinne. Se tuli vähän äristen ja muristen Jekun päälle, jolloin Jekku onneksi väisti putken suulta. Olisi ollut varmaan pahempi homma, jos koirat olisivat peräkkäin sännänneet putkeen. Jekku tuntui vähän pelästyvän tilannetta. Lähdin sen kanssa hetkeksi ulos, jonka jälkeen yritimme pelkkää putkea uudelleen. Toiselta puolelta se meni melko hyvin, mutta toiselta puolelta, siis siltä, josta toinen koira vähän jyräsi, ei. Menimme tekemään välillä kaikkea muuta, ja kehuin Jekkua vuolaasti onnistumisista. Lopulta palasimme putkelle, ja nyt se sujui ihan kivasti kumpaankin suuntaan. Mitään kammoa ei siis toivottavasti jäänyt.

Eilisen treenitunnin lopuksi otettiin sitten hyppysarja ja siitä putkeen. Ensin ihan vaan putki, sitten hypyn kautta putki, sitten kaksi hyppyä ja lopulta kolme hyppyä ja putki. Ja sehän sujui! Olin ihan iloissani ja oikein tyytyväinen Jekkuun! Oma ohjauksenikin taisi toimia, kun Jekku suoritti kaikki kolme hyppyä, eikä lähtenyt väistämään minun perässäni. Jes! Tällä fiiliksellä on hyvä jatkaa ensi viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti