sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Treenailua

Ajattelin koota tähän vähän ajatuksia kuluneen viikon treeneistä.

Aloitetaan Jalosta.

Nythän siis on tähtäimessä rally-tokokisat. Koska, siitä ei ole varmuutta. Mutta uskon ja luotan, että kevään aikana edes yksiin kisoihin pääsisimme. Ja koska Jalo otti vähän takapakkia keskittymisen suhteen vuoden ekoissa treeneissä, olen pitänyt sitä hihnassa. Seuraaminen sujuu, samaten jäävät liikkeet. Suurin ongelma lienee oma sättäykseni ja hosumiseni. Remmin kanssa vaan on niin hiton hankalaa säätää! Jalolla on ollut ongelmia takapäänsä käytön kanssa, joten olemme kotona hinkanneet sitten erilaisia pyörimisiä. Samaten peruuttaminen samasta syystä on ollut hankalaa. On mukavaa huomata edistymistä asioissa! Paula kehui, että pakittaminen sujui Jalolta viimeksi todella kivasti. Erityisen hankalaa on ollut täyskäännös ja pyöriminen 360 astetta ympäri. Jalo yrittää tehdä laajaa kaarta, kun pitäisi mahdollisimman tiukasti kääntyä. Se myös lykkää herkästi takamuksensa maahan, kun pitäisi pystyssä pysyä koko ympyrän. Myös nämä käännökset ovat nyt alkaneet sujua, jee! Tarkkuutta ehkä tarvitaan vielä eteen tulemisessa ja varmuutta pakittamiseen. Mutta tuota pakkia ei alokasluokassa tainnutkaan olla, vai olikohan...

Kotiläksyksi saimme treenata liikkeestä maahan menoa ja sitä, että koira jää paikoilleen ohjaajan kiertäessä koiran ympäri. Koska tämä tulee vasta ylemmissä luokissa, en ole viikon aikana tätä juuri ehtinyt tehdä, auts! Myöskään pujottelua jalkojen välistä emme tällä viikolla ole tehneet.

Sitten Jekku.

Jekku saa kotona treenailla rally-tokoliikkeitä Jalon treenien ohella, mutta lähinnä nyt keskityn raportoimaan agilitytreeneistä. Viimeksi kisoissahan keinu kosahti aivan täysin, mistä tosin oli ollut vihjeitä havaittavissa jo aiemminkin. Keinu siis on nyt tehotreenissä. Ja kun makupaloilla oikein houkutteli, alkoi keinuunkin vauhtia löytyä. Enemmänkin saa vauhtia tulla, mutta hyvän alun jo saimme perjantaina.

Sitten en tiedä, mitä tapahtui, mutta Jekku kompuroi toiseen esteeseen. Se hyppäsi kai liian aikaisin, osui rimaa päin ja sai pienen kolauksen, ehkä ylpeyteensä sitten lopulta enemmän kuin mihinkään muualle. Hetken se ontui, mutta vetreytyi ja pystyi jatkamaan treeniä. Rata sujui yllättävän kivasti ja vauhdikkaastikin. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla. Tarkoitus olisi myös maaliskuussa kisata, joko Liedossa tai Lohjalla, katsotaan nyt, kumpaan arpa osuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti