maanantai 27. helmikuuta 2012

Vedetään välistä

Tänään agilityssa oli aiheena siis välistä veto. Esteitä oli kolme rinnakkain, ja koira lähetettiin hypylle, vedettiin ekan ja toisen esteen välistä luo, lähetettiin toiselle hypylle, taas välistä luo ja sitten kolmannelle. Ensimmäistä kertaa tuntui, että oli ilo tehdä vaadittua askelkuviota! Joku loksahti siinä kohdalleen ja tämä tuntui kohtuullisen helpolta. Jekkukin vieläpä hiffasi idean. Toisena juttuna tehtiin takaa kiertoa. Sitä teimme vähän jo viime kerralla, eikä siinäkään ollut suurempia ongelmia. Teimme takaa kiertoa samalla esterivistöllä kuin välistä vedotkin. Takaa kierrossa taas koira lähetettiin esteen taakse ja sieltä hyppyytettiin, taas seuraavan esteen taakse ja hyppy. Toimi melko kivasti.

Tänään oli muuten ihan jees, varsinkin kun nuo välistä vedot ja takaa kierrot toimivat, mutta Jekku kävi vähän liian ylikierroksilla. Se vihaa sitä, kun se joutuu olemaan kytkettynä seinään/aitaan/mihin milloinkin meidän rakentaessa rataa, tai jos avustan toista koirakkoa. Se ottaa aivan valtavasti kierroksia siinä. Se pitäisi kai viedä jonnekin niin, ettei se näe minua. Sitä vaan on vähän vaikea toteuttaa. Onneksi se kuitenkin ihan kohtuullisen kivasti malttoi keskittyä itse tekemiseenkin.

Kiipeämiseen sillä on kova hinku. Nytkin se nosti etutassunsa vasten A-estettä ja katsoi anovasti, että eikö voitaisi kiivetä? No, pääsihän se sitten kiipeämään! Se taitaa olla ihan parasta. Kuten putki. Ja puomi. Ja hypyt....

Pienen radanpätkänkin teimme: hyppy, rengas, hyppy, putki ja hyppy. Rengas lienee Jekulle vaikein este. Se menee aina siitä renkaan vierestä, ei sen läpi. Pari kertaa treenasimme pelkkää rengasta, että Jekku sai taas juonesta kiinni. Muuten rata meni ihan kivasti. Se irtoaa melko hyvin ja seuraa ohjaustani.

Viimeksi minulle mainostettiin, että nakkien sijasta kannattaa kokeilla jotain muita herkkuja. Kävin sitten kuuliaisena tänään Karvakorvista ostamassa sellaisia pieniä paloja, jotka ovat jotakin lammasta. Hyvin kelpasi! (Tosin Jekulle taitaisi kelvata ihan oma kuivaruokakin palkkiona, niin perso ruoalle se on...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti