torstai 7. huhtikuuta 2011

Valjastettu

En ole taas hetkeen ehtinyt kirjoitella, kun on ollut työ- ja opiskelukiireitä. Tällä hetkellä olen kotona kipeänä, joten on aikaa kirjoittaa. Flunssa iski juuri, kun olisi pitänyt rutistaa koulussa pari viimeistä päivää, mutta ei voi mitään. Opiskelukiireet nyt siis hellittävät, ja on ihanaa, kun voi keskittyä vain töihin. No niin, sitten asiaan.

Kävimme ostamassa Jekulle valjaat. Pentupannan jälkeen siirryimme puolikuristavaan pantaan, joka nyt tuntuu liian tiukalta ja liian kuristavalta. Olimme jonkin aikaa miettineet, että valjaat voisivat olla kivat, ja nyt sitten toteutimme suunnitelman.

Tassuttelimme lähieläinkauppaan (Akvaariopiste Aninkaistenkadulla) Jekun ja Miehen kanssa. Tykkään asioida tuossa eläinkaupassa, sillä palvelu on todella mukavaa ja asiantuntevaa. Myös liskomme ovat peräisin tuolta. Myyjä löysi heti ensimmäisellä kokeilukerralla sopivat valjaat Jekulle. Päädyimme siis Hurtta-merkkisiin vihertävän oransseihin valjaisiin. Jätimme ne heti Jekulle päälle. Jekku ei alkuun oikein tuntunut osaavan kävellä niiden kanssa, tai se meni outoon venkuraan ja kääntyili katsomaan, että mitä sillä on päällään, mutta pian se tottui. Pidimme niitä hetken kotona päällä, että Jekku tottuisi niihin.

Eläinkaupan täti tarjosi reippaalle Jekulle palan kuivattua kengurun lihaa. Täti epäili, että mahtaako Jekku häneltä huolia, kun yleensä koirat eivät kuulemma uskalla ottaa hänen kädestään mitään. Me taas olimme varmoja, että tietysti Jekku ottaa ja syö. Ensin se otti kengurua suuhunsa, mutta pudotti sen maahan, kun keskittyi katsomaan lorisevaa akvaariota. Sen jälkeen myyjä tarjosi uudelleen, Jekku otti sen uudelleen suuhunsa, sylki maahan ja yritti hieroa itseään kenguruun. Kotona se sitten maistui.

Ostin lisäksi pari puruluuta ja ihan oikean lampaan luun. Mainitsimme myyjälle, että Jekulla on tapana kätkeä luitaan pitkin poikin asuntoa. Myyjä totesi, että onpa Jekulla alkukantaisia viettejä tallella, kun kätkee ruokaa ja hinkkaa niiden hajua itseensä. Enpä ollut ennen tullut ajatelleeksikaan tuota!

3 kommenttia:

  1. Lakullakin on valjaat ja ovat tosi kätevät.Se tykkää kyllä pannastaan enemmän.

    VastaaPoista
  2. Mullakin oli joskus tapana käydä ko. lemmikkiliikkeessä Niki-staffin kanssa, kun asuimme tuomiokirkon takana. Se liike oli silloin siinä naapurikorttelissa. Kauppiaspariskunta oli myös "staffilaisia" :)

    VastaaPoista
  3. Ai niin kun tekin olette asuneet näillä "hoodeilla" :D Mä olen ollut joskus TET-harjoittelussakin tuossa liikkeessä. Silloin se oli tosiaan naapurikorttelissa. Nythän se kauppiaspariskunta on jäänyt eläkkeelle ja liikkeellä on uusi omistaja.

    VastaaPoista