torstai 14. huhtikuuta 2011

Madotonta

Koska Jekku oli eilisen synttärisankari ja täytti vuosia, on edessä myös neuvola, eli toisin sanoen lääkärikäynti. Ja jotta voi mennä rokotuksille, pitää madottaa, ainakin näin meille opastettiin. Edessä oli siis matokuuri. Olen aiemmin madottanut Jekun Flubenolilla, joka on sellaista tahnaa. Se maistuu maksalta tai muulta sellaiselta, josta voi kuvitella koiran pitävän. Jekku on siis ahneesti maiskuttanut annoksen ja olisi ottanut vielä lisääkin. Tällä kertaa kuitenkin päätin vaihtaa merkkiä, lähinnä taloudellisista syistä: Flubenolia olisi pitänyt ostaa kaksi tuubia, mutta yhden tuubin hinnalla sain Axiluria, josta jää vielä seuraavaankin kertaan. Axilur on Flubenolin tapaan laajakirjoinen, eli pitäisi tuhota kutsumattomat vieraat tehokkaasti. Axilur on tablettimuotoinen, ja mietinkin, että mitenköhän Jekku ne ottaa. Apteekin täti tosin sanoi, että kuulemma jotkut koirat syövät tabletit reippaasti ihan sellaisenaan. Muistelin vanhaa koiraamme, ja kuinka se sylki kaikki tabletit suupielestään ulos, vaikka ne olisi kätkenyt juustoon, makkaraan, tai molempiin.

Kotona sitten ennen kuin rupesin sen kummempiin piilotusoperaatioihin, päätin testata tabletin antamista makupalojen seassa. Sinne meni! Uskomatonta! Jekulle annettiin siis 1,5 tablettia kolmena päivänä. Joka päivä se söi ne makupalojen seassa sen kummemmin nikottelematta. Vau. En olisi uskonut. Nyt on sitten loishäätö tehty ja eläinlääkäriaika varattu.

6 kommenttia:

  1. Kuuluuko rokotus olla 1 v päivänä vai vuoden päästä edellisestä rokotuksesta? En ole vielä käynyt Lakun kanssa, kun eräs henkilö lenkkipolulla sanoi, että se on vuoden päästä edellisestä rokotuksesta ja olimme viime vuoden heinäkuussa. Onko ajalla niin tarkkaa?

    VastaaPoista
  2. Se rokotus on vuoden kuluttua edellisestä kerrasta. Ei siis vuoden ikäisenä!

    VastaaPoista
  3. Jos meinaa käydä näyttelyissä tai kokeissa, se rokotusaika ei saa mennä päivääkään yli. Muuten pitää laittaa tehosteet. Eli rokotus on aina päivälleen 1/2/3 vuotta voimassa, sen mukaan mitä siihen rokotuskorttiin on merkitty.

    Minähän en enää madota koiraa, jos ei oikeasti tarvitse. Tammikuussa otettiin ulostenäyte, josta ei löytynyt häivääkään mistään madoista tai niiden munista. En rasita koiran elimistöä lääkkeellä, jota ei oikeasti tarvita. Varsinkaan kun Lukan maha kestää matolääkkeitä tosi huonosti. Jatkossa siis kerran vuodessa kakkapurkki klinikalle tarkistettavaksi.

    VastaaPoista
  4. Ehheh, ei taida olla open sisälukutaito ihan terässä :D Voi nolous. Katsoin vaan rokotuskortista, että jaa, 1 v. luki siinä -> ajattelin siis, että vuoden ikäisenä. Uusi tarkastelu osoitti, että siinä yllä lukee, että voimassa vuoden. No, hyvä, että tuli tämäkin nyt selvitettyä :) Ei tarvitse kiusata Jekkua lääkärillä sit ihan vielä.

    VastaaPoista
  5. Sellaisen kakkanäytteen voi varmaan viedä myös kunnan eläinlääkärille, vai mitä?
    Moni voi erehtyä tosta rokotusiästä. Minäkin ajattelin, että kun Laku on vuoden ikäinen, niin silloin seuraava rokotus. Hyvä kun tuli puheeksi.

    VastaaPoista
  6. Ihan kaupungineläinlääkärille sen kakkanäytteen vein viimeksi. Maksoi n. 8 euroa. Eli ei juuri mitään. Vähän ne ihmettelivät, kun halusin moisen matotestin, kun ei niitä koirista kovin usein teetetä. Itse puolestani ihmettelen, ettei niitä teetetä enempää. Älytöntä hommaa laittaa koiraan matolääkkeitä, jos se ei niitä tarvitse. Ja jos koirassa on matoja, pitäisi matokuurin jälkeen tarkistaa, että ne madot ovat oikeasti häipyneet...

    VastaaPoista