torstai 2. syyskuuta 2010

Vesileikkejä ja elävää ravintoa

Joskus olisi kiva saada tietää, että mitäköhän koiran päässä liikkuu? Mistä niiden aivotukset tulevat? Tai ehkä paremminkin: miten vietit ohjaavat niitä tekemään erilaisia asioita? Eniten minua kiinnostaisi tietää syitä Jekun vesileikeille. Huomasin asian jo heti Jekun tullessa meille. Välillä se kauhoo tassuillaan vettä vesikupistaan. Joskus se läiskii vain hetken, joskus taas se tyhjentää puolet kupistaan lattialle. Välillä saattaa mennä päiviä, jopa viikkoja niin, että kuppi saa olla rauhassa. Toisinaan taas se tyhjentää kupin lattialle kolmasti päivässä. Ei tämä asia minua varsinaisesti haittaa; vettä se vaan on ja sen saa pyyhittyä. Tämä taipumus vaan huvittaa minua suunnattomasti. Jekku on niin touhukkaana ja tohkeissaan läiskimässä. Välillä se läimäyttää koko tassunsa kupin pohjalle pitkäksi aikaa. En tiedä näkeekö se kupin pohjasta oman heijastuksensa, onko kupissa joku roska, vai onko vesi muuten vaan sen mielestä huonoa? Viime treffeillä juttelimme aiemman pentueen Demin omistajien kanssa ja he kertoivat Demin tekevän ihan samaa.

Tässä eräänä päivänä Jekku söi kärpäsen. Elävänä. Kärpänen kai oli jo hieman viilentyneiden säiden kohmettama, eikä se päässyt kunnolla lentoon. Jekku näpsäkän nopsasti läimäytti sitä ensin tassullaan, mutta kun kärpänen vielä jatkoi kulkuaan, otti Jekun sen suuhunsa ja söi. Tämä kaikki kävi niin äkkiä, etten ehtinyt väliin. Toisaalta, eipä kai tuosta mitään haittaakaan sille liene. Veikkaisin, että se on kesän aikana syönyt useammankin kärpäsen tai perhosen meidän sitä huomaamatta.

1 kommentti:

  1. Lakukin jahtaa aina kärpäsiä ja myös syö niitä. Ei kai siita mitään haittaa ole. Ajattelin antaa nyt syksyllä matokuurin, kun mökillä Laku söi ja joi vähän sitä sun tätä.Laku ei ole vesikuppiaan läiskinyt, mutta sitä suurta uima-allastaan se läiski tassullaan ja katseli vadin pohjaan. En tiedä mitä ajatteli.

    VastaaPoista