torstai 9. syyskuuta 2010

Alkuperäisvoimaa!

Vaikka blogi onkin nimeltään Jekkuilua ja on tähän mennessä käsitellyt lähinnä koiriin liittyviä asioita, aion silti joskus kertoa muistakin jutuista. Nyt on sellainen hetki.

Eilen täällä Turussa oli Suomi-Venäjä-Seuran tuottama Sugri-rock (http://www.sugrirock.com/), joka on kiertueella Suomessa. Kyseisessä tapahtumassa esiintyy siis eri suomalais-ugrilaisia kansoja edustavia bändejä. Kiertueella on mukana kuusi bändiä, joista kaksi esiintyi Turussa: marilainen Pairem ja hanti-mansilainen H-Ural.

Tapahtuma oli oikein onnistunut: bändit olivat hyviä ja yleisöäkin oli paikalla oikein kivasti. Itse tykästyin kovasti Pairemiin ja olisin mielelläni ostanut heidän levynsä. Valitettavasti sellaista ei ollut tarjolla. H-Uralinkin oli mielenkiintoinen, mutta ei sykähdyttänyt samoin kuin Pairem ja solisitinsa Elvira, joka toi mieleen sekä ulkonäöltään että lauluääneltään Tarja Turusen.

Yritän nyt laittaa tähän linkin yhteen Pairemin lauluun. Käyttäkää pari minuuttia sen kuunteluun!
http://www.youtube.com/watch?v=DkVoQbDqRUM&feature=related
Sitten toinenkin marinkielinen laulu. Tämä "torakantappotanssi" tuo elävästi mieleeni opiskelujeni alkuajat bileineen. Oi, ihana! Ääni tässä on hieman heikko, joten laittakaa tietokoneestanne ääntä kovemmalle!
http://www.youtube.com/watch?v=p4Yjec-gEiI&feature=related

Sillä aikaa kun minä sugrirokkasin, Mies oli Jekun kanssa skipitreffeillä. Treffeillä oli vähän treenattu kohta koittavaa näyttelyä varten. Jekulla ei ilmeisesti ollut mennyt ihan putkeen. Voi ei! Mitäköhän siitä näyttelystäkin meidän osaltamme tulee?! Jekku ei kai ollut oikein liikkunut, ei seissyt kauniisti, eikä näyttänyt hampaitaan. Lenkeillä se kyllä tottelee "seuraa"-käskyä mielestäni ihan hyvin, mutta ilmeisesti se ei malta keskittyä, kun on muita koiria paikalla. Täytyy ottaa tehotreenit nyt ennen näyttelyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti