keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Paikka!

Kävimme tässä taas eräänä iltana koirapuistossa. Sää oli mitä ihanin: aurinkoinen syksyinen iltapäivä, ja meillä oli ihan vaan luppoaikaa. No, nyt minä liioittelen, ei ainakaan minulla mitään ylimääräistä aikaa olisi ollut, mutta halusin silti mieluummin olla ulkona, kuin sisällä tekemässä töitä. Valitettavasti koirapuistossa oli hiljaista. Aluksi, kun menimme, siellä ei ollut ketään muita. Isojen koirien puolella oli vilskettä, mutta pienten puolella hiljaista. Ajattelimme kuitenkin hengata puistossa hetken, kun sinne asti olimme tulleet. Yleensä siellä on ollut niin paljon porukkaa, että järkeilimme, että kyllä sinne pian joku tulee.

Siinä odotellessamme ajattelin alkaa opettaa Jekulle "paikka" -käskyä. Käskin sen istumaan ja pyysin Miestä pitämään Jekkua paikoillaan, kun käskin "paikka". Peruutin pari askelta ja sanoin "vapaa", jolloin Mies päästi Jekun tulemaan luokseni hakemaan palkintoa. Toistimme tätä pari kertaa ja sitten koitimme ilman, että Mies pitää kiinni. Ei vielä onnistunut, vaan Jekku lähti perääni. Vielä pari kertaa otimme uudelleen niin, että Mies pitelee Jekkua paikoillaan. Sitten hän taas irrotti, ja yllätyksekseni Jekku oli honannut homman idean! Se istui paikallaan, kunnes vapautin sen! Olemme nyt treenanneet tätä samaa täällä meillä kotonakin. Olen jotenkin yllättynyt, miten nopeasti Jekku tämän käskyn perusidean oppi. Toki sitä täytyy vielä treenata lisää ja lisää, mutta perusta on nyt opittu. Jee!

Sitten ihmettelen hieman koirapuistoetikettiä, se kun on minulle vielä hieman vieras. Siellä ollessamme sinne tuli nainen chihuahuan kanssa. Jekku juoksi sen luo, mutta chihuahua ei välittänyt Jekusta, vaan ärisi ja väisteli. Käskin Jekun luokseni ja pidin siitä kiinni. Nainen istui penkille ja käski oman koiransa luokseen. Jekku lähti taas tekemään tuttavuutta sen kanssa. Nainen sanoi ikään kuin Jekulle: "Kuule, ei sitä kiinnosta sun kanssa leikkiä." Meille nainen kääntyi selittämään, että hänen koirallaan on huonoja kokemuksia muista koirista, siksi se puolustaa itseään ärisemällä. Jekku yritti yhä vielä saada toista koiraa leikkimään. Tällöin nainen otti koiransa syliinsä ja käveli toiselle puolelle puistoa istumaan. Me huolehdimme siitä, että Jekku ei enää lähtenyt heidän peräänsä. Mutta eikö koirapuiston idea kuitenkin ole se, että koirat saavat juosta vapaana ja leikkiä keskenään? Olenko minä velvollinen koirapuistossa ottamaan oman koirani kiinni ja estämäään sitä juoksemasta, jos puistoon tulee joku, joka ei halua, että hänen koiransa kanssa leikitään? Itse en varmaankaan veisi Jekkua koirapuistoon, jos en haluaisi sen olevan muiden koirien kanssa. Toki ymmärrän, että jos taustalla on huonoja kokemuksia ja siitä syntynyttä pelkoa, ei varmaan ole mieluista, että muut koirat innokkaasti pyörivät ympärillä. No, toivottavasti Jekku ei kuitenkaan aiheuttanut pienelle enempää traumoja.

Lopulta puistoon tuli myös sellaisia koiria, joiden kanssa Jekku pääsi kunnolla painimaan. Äkkiä pienten puolelle ilmestyi suursnautseri. Ihmettelimme vähän, että nostiko sen omistaja snautserin jostain syystä aidan yli pienten puolelle. Snautseri oli ihan kiltti ja kävi vain nuuhkimassa pieniä koiria. Sitten se jolkotteli aidalle ja hyppäsi sen yli isojen puolelle! Se oli siis ihan itse päättänyt käydä vierailulla aidan toisella puolella. Puistossa ollessamme snautseri hyppäsi vielä pari kertaa edestakaisin aidan yli. Se oli jotenkin sympaattinen kaveri, ja oli ihmeellistä, miten se niin kepeästi hyppäsi kuitenkin melko korkean aidan yli.

1 kommentti:

  1. No enpä oikein tajua, miksi pitää tuoda koirapuistoon koira, joka ei halua olla muiden kanssa. Jos koira on arka, niin miksi se pitää tunkea väkisin tilanteeseen, jossa se ahdistuu yli sietokykynsä? Ja koiran nostaminen syliin on asia, jota ei todellakaan kannata tehdä. Silloin saa hyvin todennäköisesti muut koirat kimppuunsa, kun toisilta menee herneet syvälle kuonoon, kun yksi sillä lailla omituisesti keikkuu jossain korkeuksissa.

    VastaaPoista