keskiviikko 12. elokuuta 2015

Unkarinpaimenkoirien erikoisnäyttely 9.8.2015

Sunnuntaina siis näyteltiin Turussa Unkarinpaimenkoirat ry:n erikoisnäyttelyn merkeissä. Mudeja oli ilmoitettu 16, ja tuomarina toimi suomalainen Maija Sylgrén. Samaan aikaan viereisessä kehässä pyöri myös unkarilaisten jalostustarkastus. Me osallistuimme vain näyttelyyn.

Tuomari oli erittäin tarkka. Ensin juostiin ympäri, sitten koira pöydälle, jossa se mitattiin, sitten seisotusta maassa ja sitten vielä edestakaisin ja ympäri. Romu sai myös näyttelyuransa kattavimman arvioinnin, josta sitten harmillisesti oli jäänyt uupumaan se mittaustulos. En tullut sitä kysyneeksi, kun oletin, että se totta kai kirjataan arvosteluun. Romun tuloksena oli ERI SA PU2. Eli hieno tulos, taas! Hieno on arvostelukin:

2-vuotias voimakasrunkoinen, hyvät rungon mittasuhteet omaava uros. Voimakaskalloinen uroksen pää. Silmät voisivat olla tummmmat. Erinomaiset korvat ja korvakarvat. Oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Tiivis rintakehä. Erinomainen tilava runko ja lihaskunto, hyvä, leveä reisi. Tasapainoiset kulmaukset. Vauhdikas, sujuva liike. Erinomainen karvanlaatu. Miellyttävä käytös.

Sellaista. Nyt pidämme vähän taukoa näyttelyistä, vaikka into itsellä olisi kova. Se vaan, että nyt ei ole oikeastaan varsinaista tavoiteltavaa enää... Ehkä pitää jossain vaiheessa katsoa vähän ulkomaankin näyttelyitä, jos jonnekin rohkaistuisi.

Loppuun pari kuvaa vielä. Ehkä saan niitä jossain vaiheessa enemmän, joten julkaisen sitten vaikka erikseen kuvapostauksen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti