sunnuntai 2. elokuuta 2015

Pori KV 1.8.2015

Eilen suuntasimme kohti Poria Romun kanssa: luvassa oli Romun kolmas näyttely. Ihan kukonlaulunaikaan ei tarvinnut lähteä, sillä aikataulun mukaan mudien aika koittaisi hieman ennen puoltapäivää. Halusin kuitenkin olla sikäli ajoissa paikalla, että saisi Romua vähän taas totuteltua meininkiin. Ja ihan kaiken kruununa alkoi tietysti sataa juuri, kun sain auton parkkiin. Oliko mukana sadevarusteita? No ei.

Siinä kehän laidalla odotellessa sade yltyi. Hienoa. Juttelimme kilpakumppanimme Zakon omistajan kanssa, että kai tässä täytyy vähän hullu olla. Kolmaskin mudi oli ilmoitettu (niin ikään avoimeen luokkaan), mutta se ei koskaan saapunut paikalle. Niinpä kisasimme taas kaksin.

Tuomarina oli mahdottoman charmantti kroatialainen Boris Spoljaric. Hän kohteli sekä koiraa että handleria hienosti ja ystävällisesti. Ensin kehä ympäri, sitten koiran tsekkaus. Handleri sai itse näyttää koiran hampaat. Tuomari oli melkoisen nopea, mutta kuitenkin arvioi mielestäni tarpeeksi kattavasti. Romu sai ERIn ja SAn, kuten oli saanut nuortenluokankin koira. Tuomari nyökäytti Zakoa kohden ja sanoi kehäsihteerille: best male. Olin ihan että no hitto. Mutta tuomari kehottikin vain kutsumaan kilpailuluokan koolle. Sitten menimme yksitellen kehän ympäri. Kun juoksin sateesta kohti tuomarin telttaa, hän kätteli ja osoitti meidät ensimmäiseksi! Voi jee! Kehäsihteeri kyselemään, että saammeko ottaa sertin vastaan. Voi kyllä! Kerroin myös, miten asian laita on: Romu valioitui tällä! Tuomari kumartui vielä leikittämään Romua ja onnitteli minua. Niin, että Romu on nykyisin sitten Suomen muotovalio! Ei hassummin; kolme näyttelyä, joista kaikista täsmälleen sama rivi: ERI SA PU1, SERT, CACIB ja ROP. Nyt loppui tila ruusuketauluista, samaten palkintohyllyltä. Tuli muuten näyttelyhistoriani hienoimmat pokaalit!






Parempia valiokuvia tulossa ehkä joskus. Voin muuten sanoa, että oli hippasen hankalaa niitä kuvia ottaa. Ensimmäisenä hirtti kiinni itse sankarilla, sitten minulla, Mies kesti urhoollisesti kuvaussession loppuun asti.

Loppuun vielä Romun arvostelu:

"2 years. Beautiful head. Good bite. Typical shape & eye pigment. Nice front. Excellent angulations. Excellent expression. Godo coat. Soft temperament."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti