lauantai 25. huhtikuuta 2015

Rally-tokokisaura aloitettu

Tänään suuntasimme aamulla heti kohti Saloa ja Salon koirahallia aloittamaan rally-tokokisailuamme Jalon kanssa. Eilisen jälkeen fiilis ei ehkä ollut paras mahdollinen, tai ei ainakaan toiveikkain mahdollinen. En tiennyt yhtään, mitä odottaa tai mitä edes uskaltaa odottaa. Mitään tavoitteita en asettanut; ajattelin, että antaa näiden ekojen kisojen mennä ihan harjoituksen piikkiin, jos on mennäkseen.

Ja koska emme olleet aiemmin kisanneet, piti hankkia ja täyttää kilpailukirja ja Jalon tunnistusmerkintä tsekattiin. Se olisi pitänyt myös mitata, mutta juuri sillä hetkellä mittaa ei ollut saatavilla. Tuomari arvioi silmämääräisesti ja pohti, onko Jalo yli vai alle 50 cm. Totesin, että kotimittauksieni mukaan se on noin 51 cm. Tämä sitten luvallani kisakirjaan merkattiin. Enkä usko, että Jalolle tulee ongelmia 40 sentin hyppyjen kanssa sitten aikanaan.

Rata käytiin ensin tarkasti läpi tuomarin (Heikki Palosaari) kanssa. Häneltä sai vielä kysellä tarkennuksia ja sitten rataan sai tutustua hetken omatoimisesti. Mielestäni rataantutustumisaikaa on rally-tokossa todella rutkasti agilityyn verrattuna! Ratapiirros oli myös nähtävillä heti halliin tullessa. Rata vaikutti oikein kivalta: lähinnä siinä oli kääntyilyä ja pyörimistä suuntaan ja toiseen. Eniten pelkäsin sitä eteentulemista. Juoksupätkiä ei onneksi ollut, ja liikkeestä maahankin on alokasluokassa vielä ihan helppo.

Heti ekalta tehtävältä meille tuli kuitenkin yhden pisteen menetys, kun hihna kiristyi. Itse jäin myös miettimään, mahdoinko suorittaa tehtävän oikein, mutta jatkoimme matkaamme. Ja kuten arvasin: eteentulo meni pieleen. Eka käännös eteen ja yksi ja kaksi askelta meni vielä ok:sti, mutta kolmella askeleella Jalo jäi kovin vinoon. Päätin olla uusimatta, kun ei se sen paremmin olisi mennyt kuitenkaan. Niinpä jatkoimme matkaamme maaliin. Olin tyytyväinen suoritukseen, mutta en tosiaan osannut arvioida, miten noin todellisuudessa meni. Aika pian pisteemme käytiin kirjaamassa tulostaululle: 86 pistettä ja hyväksytty suoritus siis! Vau! Olin aidosti hieman yllättynyt, että tämä eka tulos napsahti näinkin helposti. Tämä rohkaisee kyllä jatkoa ajatellen kovasti!

Kaikkien ekan alokasryhmän koirakoiden suoritettua radan saimme kisakirjat ja arvostelulomakkeet. Meiltä oli tosiaan se ihan alun hihnan kiristyminen vienyt yhden pisteen ja sössiminen eteentulossa 10 pistettä. Sen lisäksi yhdestä kohdasta oli mennyt kolme pistettä selityksellä "epätarkasti suoritettu tehtävä". Nyt en kyllä yhtään osaa sanoa, mikä meni siinä sitten vikaan. Muistaakseni tehtävä oli sivulle, maahan ja siitä liikkeelle. No, oli miten oli, hyväksytty mikä hyväksytty. Kommenttikenttään tuomari oli kirjoittanut: "Tosi kiva meno :)"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti