perjantai 24. huhtikuuta 2015

Koiranpäivän treenit

Hyvää koiranpäivää kaikki kamut! Tänä vuonna Koiranpäivän teemana on "Hyvää elämää koiran kanssa - vastuullista koirankasvatusta". Aihe on mielestäni erittäinkin tärkeä! Kampanjajulisteillaan Kennelliitto muistuttaa pennun rekisteröimisen tärkeydestä, vastuullisesta kasvattamisesta sekä koiranomistajan/-ostajan vastuusta pentua valitessaan. Näistä asioista on puhuttu jo paljon, mutta pentutehtailua valitettavasti yhä esiintyy. Toivoisin ihmisten tajuavan vihdoin, että hankkimalla pennun pentutehtailijalta saattaa toki pelastaa sen yhden yksilön, mutta aiheuttaa turhaa kärsimystä useille tuleville pennuille.

Perheemme ensimmäistä koiraa ei hankittu parhaista mahdollisista oloista, mitäpä sitä kiertelemään. Mutta koira eli hyvän elämän (ainakin toivoakseni) ja kuoli 14-vuotiaana. Virheistä kuitenkin oppii, joten kun tuli nykyisten koirien hankkimisen aika, osasin olla jo tarkempi.

Olen iloinen ja onnellinen siitä, millaisista paikoista koiramme saimme. Kiitos Anita! Ja kiitos Soile! Arvostan, että kumpikaan koiriemme kasvattajista ei hetimiten luvannut meille koiraa, vaan meidän piti ensin käydä pienoinen syyni läpi ja todistaa, että me olisimme koiranpennun arvoisia. Jo lähtökohtaisesti tämä herätti luottamusta. Samaten avoimuus esimerkiksi Jekun kohdalla, kun osoittautui, että se saattaisi olla PRA-kantaja. Jekku läimäistiin heti EJ-rekisteriin, jotta se ei niitä mahdollisia viallisia geenejä pääsisi levittämään. Tämä jos mikä on mielestäni vastuullista toimintaa kasvattajalta! Kasvattajilta on myös matkan varrella saanut apua ja tukea erinäisissä askarruttaneissa kysymyksissä.

Toivoisinkin, että kaikki tulevat koiranostajat tutustuisivat valitsemaansa rotuun tarkasti, kuten myös erilaisiin kasvattajiin. Netti on hyvänä apuna tässäkin: KoiraNetistä on helppo seurata, paljonko kullakin kasvattajalla on ollut pentueita ja mitä pennuista on tullut. Ethän siis osta sikaa säkissä etkä koiranpentua asioihin perehtymättä!

Valitsin tähän postaukseen Kennelliiton materiaaleista julisteen "Kuuleeko omistaja?", koska se minua näin omistajana juuri nyt eniten puhuttelee. Juliste muistuttaa, että pentu ei valitse omistajaansa, vaan kasvattaja ja koiranostaja valitsevat pentueesta juuri se sopivan yksilön kulloiseenkin tarpeeseen.





Me vietimme tänään koiranpäivää treenaten. Jekulla oli pitkästä aikaa (tai siltä ainakin tuntuu) agilitytreenit. Voi, miten se oli innoissaan! Ja sitten kaikki menikin pieleen. Jekku oli niin liekeissä, että se varasti lähdöstä ihan koko ajan. Yhden kerran päästin sen sitten menemään radan läpi, sitten annoimme välissä vuoron muille. Hetken huilin jälkeen yritimme uudelleen. Jekku varasti kolmasti, jolloin nappasin sen vauhdista kainaloon ja kannoin autoon. Se niistä treeneistä siis. Vähän säälittää pieni raukka, kun ei päässyt radalle. Mutta niin oli taas Luupää, ettei suostunut tajuamaan ja odottamaan. Täytyy näihin lähtöihin nyt todenteolla kiinnittää huomiota.

Jalo oli minulla myös mukana. Se odotteli kiltisti autossa, kun Jekku yritti treenata. Sitten otin Jalon ulkokentälle tavoitteenani tehdä pientä rally-tokotreeniä huomista silmällä pitäen. En tiedä aiheuttiko ulkokenttä, siellä olleet esteet vai minun eittämättä hieman ärtynyt mielialani, mutta eipä mennyt oikein putkeen senkään kanssa. Se ei keskittynyt, oli levoton, hyppi, pomppi ja katseli taivaalle. Saimme me vähän jotain sentään räpellettyä. Mutta että tällaisin fiiliksin sitten huomiseen kisapäivään. Hiphei!

Ei muuta kuin hyvää Koiranpäivän illan jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti