keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Lausunto

Jalon ja Romun lonkkalausunnot (niin ja kyynärät) ovat nyt tulleet Kennelliitosta. Tai Jalon tuli jo pari päivää sitten. Maksoin samaan aikaan molempien lausunnoista, jolloin Jalon tiedot tulivat heti näkyviin niin Omakoiraan kuin KoiraNetiinkin. Jäin ihmettelemään, mihin Romun lausunto jäi. No, tänään seurasi sekin perästä.

Vähän hyvää ja huonoa tuli. Jalon toinen lonkka lieveni C:stä B:ksi eli kokonaisuus C/B. En minä nyt tuota C:täkään sure, vaikka joku kai facebook-päivityksestäni niin ajattelikin. Eiköhän tuo noilla rullaa menemään ihan hyvin. Sen sijaan vähän järkytyin, kun Romun molemmat lonkat olivat huonotuneet D:ksi. Se tuntui jo vähän hurjalta. Mutta näillä mennään. Ja edelleen kuitenkin muu osa koirasta on tervettä, joten olen tyytyväinen siihen.

3 kommenttia:

  1. Johan! Taitaa olla perinnöllistä, kun ei ole priimaa yhdelläkään tutkitulla sisaruksella. Niin ne vaan sukupolvien yli pomppii, vaikka molemmat vanhemmat olisivat A/A...
    Mikä niissä lonkissa on, että sai tuollaiset lausunnot? Varsinkin asteella C on niin monenlaista lonkkaa, että kirjaimena se kertoo tosi vähän. Eiköhän Jalon lonkilla voi ihan hyvin mielin harrastaa. Romun D-lonkat on kyllä jo aika hurjat, taitaa olla alle kymmenen mudia ikinä tutkittu D-lonkkaiseksi... :/ Onneksi se ei tainnut agilitykoira kuitenkaan olla?

    VastaaPoista
  2. No melkoista joo, varsinkin, kun katsoo noita muitakin kuvattuja sisaruksia :( Eli eipä näköjään vanhempien A-lonkat kaikkea kerro. En sit tiedä, mistä asti periytyy tämä.

    Ainakin Jalon lonkista lääkäri sanoi, ettei tahtia haittaa näin kevyellä koiralla. Sanoi myös, että molemmilla on hyvä liikkuvuus ja lihaksisto. Mutta en mä sitten tarkemmin osannut lääkärin puheista mitään infoa imeä.

    D-lonkat on hurjat :( Enkä ollut edes tiennyt, että vain noin vähän on D-lonkkaisia mudeja! Hyvä toki niin, ettei niitä ole, mutta eipä olisi tarvinnut tullakaan. Romu ei tosiaan oo agilitykoira, mutta siellä nykyisessä kodissaan painelee menemään pitkin kallioita sk-collien kanssa. En tiedä, pitäisikö moista menoa rajoittaa. Toisaalta silläpä se varmaan on lihaksensa saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis Suomessa tuon verran, muista maista en tiedä tilastoja. :D

      Kyllä pitää ehdottomasti pitää kuitenkin juuri se hyvä lihaskunto yllä, se on kaiken a ja o heikompien lonkkien (ja muun luuston) kanssa. Hyvä ettei ole agilitykoira, ei harmita ihan niin paljon!

      Jos sua kiinnostaa enemmän ne lonkkien lausunnot (miksi tuli mitäkin), niin Kennelliittoon voi soittaa ja kysyä selostuksia.

      Poista